View Single Post
Vechi 30.09.2010, 00:58:56
deschideochii deschideochii is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Vezi unde este una dintre problemele NP? ei nu au istorie si nici nu-i intereseaza istoria altora. Biserica ortodoxa (Bis. Rasaritului) nu s-a desprins din "biserica oficiala" cum o numesti tu... Biserica Apusului s-a desprins de Bis. Rasaritului....daca nu ma crezi pune mana pe o carte de I.B.U.
Stiu istoria. Nu ma apuc sa postez ceea ce nu stiu. Am vrut sa spun ca amandoua bisericile au ca radacina o singura biserica. Eu am numit-o "biserica oficiala". Daca spuneti ca s-au desprins, inseamna ca erau unite inainte de 1054 nu? Si daca erau unite, nu formau o singura biserica? Care e deosebirea intre desprinderea ortodoxismului de biserica de dinainte de 1054 si desprinderea oricarui alt cult sau secta de biserica oficiala a timpurilor noastre?
Si NP au istorie. Ca e mai lunga sau mai scurta, mai urata sau mai frumoasa, asta e altceva.

Citat:
Disputa a fost si intre apostoli cu privire la primirea paganilor la crestinism fara a fi taiati imprejur...DA? dar pentru a nu se face dezbinare apostolii in anul 50 s-au adunat la Ierusalim (noi ortodocsii numim acea adunare , SINOD APOSTOLIC)... de atunci si pana azi Biserica ori de cate ori a intampinat probleme , toti conducatorii ei s-au adunat intr-un sinod pt a da rezolvare problemei...cf. "in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul" (II Cor. 13,1)
Luther si toti marii fondatori de secte si erezii nu au mai cerut parerea conducatorilor Bisericii si asa s-a ajuns la erezii si secte... intreb eu :OARE NEASCULTAREA ESTE UN PACAT?
In perioada in care s-au intalnit apostolii, nu exista Biblia. Era doar Vechiul Testament. Luther avea deja Sfintele Scripturi si se putea vedea ca acei conducatori ai bisericii deviasera de la cele lasate de apostoli.

Citat:
Si as mai adauga ca tot Biblia este aceea care vorbeste de "invatatorii mincinosi" si oare care sunt aceia?
Invatatorii mincinosi sunt cei care propovaduiesc o alta evanghelie. Fiecare poate sa-i "detecteze" citind Biblia.

Citat:
Uite ce zice Apostolul: "Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei." Romani 16,17
sau..."10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." Tit 3, 10-11.

As putea continua cu o sumedenie de citate biblice prin care chiar si autorii, numesc eretici etc . pe toti amagitorii si inselatorii....
Daca si Apostolii va numesc eretici, cum sa va numim noi?/??????
Sunteti extrem de subiectiv. As putea scrie multe despre cultul mortilor si al moastelor si despre alte practici care seamana mai mult cu practicile voodo.

Last edited by deschideochii; 30.09.2010 at 01:01:00.
Reply With Quote