Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
O fi purtand vina si parintii, de fapt e ceva normal...dar daca minimizam caracterul copiilor, si ne imaginam ca ne copie pe noi si atat...cred ca nu prea e adevarat.
|
Nu minimizez caracterul copiilor. Ci subliniez cat de importanta este modelarea lor cat timp sunt mici. Ca pe aceasta se cladeste ulterior tot sistemul lor de credinte.
Eu sunt uimita cum multi parinti nu-si pazesc gura in fata copiilor (desi stiu ca ei absorb cu usurinta oriec idee/atitudine). Ca fapt divers duminica aceasta am auzit o mama repetandu-i copilului ei de 5 ani: "fetitele sunt pentru baieti". I-a spus-o de mai multe ori. Cum credeti ca va creste acel baiat.. chiar daca ulterior i se va zice" insoara-te, mama"..
Citat:
Faptul ca in general copiii mici isi imita parintii e doar un stadiu din formarea lor ca oameni, dar cand lucrurile devin mai complexe...copiii au deja mai multe variante/drumuri in fata, aleg si singuri, si ajung sa discearna altfel lucrurile.
Cat despre ateism...faptul ca parintii sunt atei, nu inseamna automat ca si copiii vor fi atei, iar daca sunt...sunt pentru ca aceasta varianta le pare valabila, si nu celelalte care le sunt prezentate.
|
Evident.
Dar uneori tinerii nu cunosc alta varianta decat cea a ateismului (deoarece crestinismul este prezentat deformat, ridiculizat etc..). Sigur exista copii credinciosi ddin parinti atei.. dar acolo este doar marea iubire a lui Dumnezeu pentru noi!