View Single Post
Vechi 28.09.2010, 21:37:32
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Ce pot sa iti zic mai frate Andrei si se poate verifica e ca oamenii regimului aveau magazine speciale unde se gasea tot ce vroiai,spital special (Elias poate mai erau si altele) etc.
Nu ai auzit de bolnavi din spitale care erau tinuti in frig pe acea vreme?
Cum ti se pare ca se impaca asta cu invatatura crestina?
Frate Mihai (cred că așa te numești).Mi se pare mie sau cazi dintr-o extremă în alta???
Dacă pe vremea aceia erai doar un copil cum poți ști cum a fost căci părinții aveau grijă de toate.
Ce magazine speciale? Un amărât de magazin de unde plecai cu un salam de vară și cu 25o grame de cafea comori pentru care te invidia tot târgul???
Hai să-ți povestesc o fază .
Era dacă nu mă înșel prin I988 sau 87 la congresul al 14-lea
De la hotelul Dorobanți ne-a urcat în autocare și ne-a dus la hala Unirii pentru a vizita .Înainte de a coborâ din autocare ne-a spus activistul de județ că nu avem voie să cumpărăm nimc decât cel mult două ciocolate.
Când am intrat în hale atât noi cât și delegațiile din alte țări era raiul de pe lume.
Nu am văzut în viața mea atâtea minunății.Nici în molurile de astăzi nu vei vedea așa ceva.Produse alimentare și nealimentare de cea mai bună calitate prezentate excepțional și majoritatea românești.
După ce am vizitat ne-am urcat în autocare de parcă am fi fost pușcăriași cu ciocalata în geantă .Nu aveam voie să vorbim sau să locuim la rude.
Am aflat că imediat după ce s-a terminat"vizita oficială" niște tiruri uriașe au încărcat totul și au dispărut.Când au intrat în hală cei care pitiți așteptau să se deschidă pentru popor abia au apucat ceva ghiare sau spinări de pui congelați!
Sunt multe de spus.Prea multe.Iar cei care le -au trăit nu au încă destul curaj să le povestească.
Or fi fost și privilegiați dar fii convins că aceia o duc bine mersi și astăzi.
Oricât de rău ar fi azi sau mâine nu poate fi mai rău decât atunci.

Cât despre realizări nu pot fi ascunse și nci negate de nimeni.Sunt ale noastre făcute de ai noștri cu foame,cu sânge și cu sacrificii .
Cine mai aprinde oare o lumânare pentru acei care și-au dat viața construind Porțile de fier,Cheile Bicazului,Casa Poporului ,metroul Transfăgărășanul și câte altele...
Reply With Quote