Subiect: Cum facem cruce?
View Single Post
Vechi 27.09.2010, 08:54:34
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ce mare duhovnic te-a invatat sa faci crucea asa? Eu stiu de la parintele Adrian Fageteanu,chiar de la sfintenia sa! Ne mustra ca nu stim sa ne facem corect semnul sfintei cruci,cand inca era in varf de munte ca pustnic la schitul Locurele. Prefer sa ascult de invatatura unui sfant in viata.

Deci repet,asa se face semnul crucii,ducem mana cu o idee mai jos de plex,zona ultimelor coaste:

Doamne-ajuta!
Pentru a face o cruce mare, poti duce mana chiar si pana putin mai jos de buric. Nu mi se pare gresit sa-ti pecetluiesti cu semnul crucii trupul. O cruce mare este placuta lui Dumnezeu. Multi duhovnici spun ca decat sa-ti faci mai multe cruci mici, mai sanatos este sa-ti faci cu evlavie o singura cruce mare. In schema ta, iese semnul ,,plus", adica ,,+". Crucea pe care a reprodus-o userul Colap nu necesita corecturi. Este crucea ortodoxa adevarata, mare, pe care Dumnezeu ne-a lasat-o. N-a inventat-o el, nici eu, nici vreun duhovnic anume.

Bine ar fi sa avem puterea de a ne corecta cand vedem ca facem ceva gresit. Marurisesc ca si pe mine m-a impresionat acest desen pe care l-am vazut mai demult pe internet. Si, daca pana acum mai faceam cate o cruce pana la piept, acum am mai multa grija.

Imi cer iertare, nu vreau sa te supar.
Reply With Quote