Subiect: Cum facem cruce?
View Single Post
Vechi 27.09.2010, 00:53:53
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu, nu. Colaps nu a gresit. Multi parinti duhovnicesti recomanda sa facem pe trupul nostru semnul Sfintei Cruci cu evlavie. Cu primele trei degete unite, in semn ca ne inchinam in numele Sfintei Treimi. Catolicii tin patru degete unite pentru ca se inchina si in numele papei. Cei care nu stiu prea bine amanunte de acest fel se inchina cu toata mana. Ortodocsii tin ultimele doua degete in podul palmei. Apoi: frunte(Slava Tatalui) -buric (si Fiului), umarul drept (si Sfantului)- umarul stang (Duh). Se apasa pe umarul stang.

Astfel, crucea este mare, este arma impotriva diavolului. Daca o facem doar pana la piept, crucea este rasturnata, ca si cand Mantuitorul S-ar fi rastignit cu capul in jos! Scaunul papei are o astfel de cruce.
Ce mare duhovnic te-a invatat sa faci crucea asa? Eu stiu de la parintele Adrian Fageteanu,chiar de la sfintenia sa! Ne mustra ca nu stim sa ne facem corect semnul sfintei cruci,cand inca era in varf de munte ca pustnic la schitul Locurele. Prefer sa ascult de invatatura unui sfant in viata.

Deci repet,asa se face semnul crucii,ducem mana cu o idee mai jos de plex,zona ultimelor coaste:

Doamne-ajuta!
Reply With Quote