Citat:
În prealabil postat de freespirited
Intr-o comunitate restransa ca aceasta ce predica ceea ce predica, vorbele tale nu ar trebui sa se aplice. Si daca tot vrei un exemplu. Nu prea am auzit de budisti sa fie asa agresivi. (intradevar.. nu-i cunosc pe toti.. asa ca nu pot sa zic sigur)
Oricum, cel mai deranjant mi se pare subiectivismul de care se da dovada.
|
Ipocrizia nu este a domnului colaps, ipocrizia este și a ta, care vrei să convingi "nu știu pe cine" cât de obiectiv ești afirmând pacifismul budistului. "Nu prea am auzit" nu e un argument, crede-mă.
"Subiectivismul de care se dă dovadă"? Numește un singur om obiectiv! Un om care nu are nimic de apărat sau un om care-și permite să fie obiectiv până la capăt.
Creștinismul nu este obiectiv, este subiectiv, este circumscris Fiului lui Dumnezeu, care este o Persoană (deci subiect) și toate valorile umane ca bunătatea, dreptatea, mila etc. afirmate obiectiv de către oricare ateu sau unul care nu este capabil să-și decline vreo anumită credință sau confesiune, nu au nici o importanță "obiectivă". Adică, nu ești creștin în afara afirmării credinței întru Hristos oricât de bun, drept, milos și "obiectiv" ar fi. Findcă Iisus Hristos este Adevărul, Calea și Viața. Și Adevărul este subiectiv, fiindcă este legat de Persoana Dumnezeirii și nu de vreo realitate parțială și arbitrară supusă pierii (chiar universul), așa - zis obiectivă.
Freespirited, ce înțelegi prin nickname-ul tău?