Citat:
În prealabil postat de IonelS
Nu cred ! Este informatie la dispozitia tuturor ! Citesti si intelegi .
|
Nu confundati informatia cu barfa si dezinformarea.
Puteti sa oferiti niste informatii credibile si pentru cei care nu sunt foarte creduli?
Citat:
Pai au facut-o lata. Cand iti trimiti birocratii in manastiri, chipurile in control, si ajungi sa dai cu pumnul in masa pt a-i convinge pe stareti sa schimbe multe din cele ortodoxe, atunci cum mai poti avea o alta imagine...Sunt interviuri intregi cu marii duhovnici ai Romaniei , in care se dau in vileag aceste forme de agresare a cultului ortodox - staretii au duhovnici, se spovedesc, cer sfat , vorba se duce..., NOI AFLAM, caci suntem o comunitate crestina...
|
'noi aflam' si dam mai departe..scuza tipica a celui care se face vinovat de BARFA, adica propagarea unor informatii calomnioase din surse indoienice.
Apropo, stii pilda celui care si-a luat canon pentru BARFA mai mare decat cel pentru CRIMA si de ce?
Citat:
O mai mare dezamagire, o mai mare gafa a fost cea a Patriarhului Romaniei, cand a ales anul trecut sa-i sanctioneze pe cei ce protestau impotriva homosexualitatii ! Ce-a mai incomensurabila gafa din istoria Bisericii Ortodoxe Romane !
|
Daca nu stiai, afla ca Patriarhia si-a expus nu o data pozitia impotriva
pacatului homosexualitatii.
Daca nu e de acord cu spartul oualelor de capul
homosexualilor sau lovirea lor cu icoane sau lozinci dubioase, nu cred ca e o gafa.
In plus, nu cred ca miscarile de extrema dreapta sunt cele mai in masura sa reprezinte BOR.
Citat:
Eu tin la Biserica Ortodoxa Romana, nu la cei cativa ierarhi trecatori si la liota de ...., care au ales sa cada din cele sfinte ortodoxe..
|
Da mami, stii doar ca imi place mancarea facute de tine, scoate doar asta, asta, asta si asta..da, uite acum e perfect.
Pacat ca farfuria a ramas goala.
Citat:
Oricum aceste probleme din BOR sunt infinit mai putin tragice ca cele din Biserica Catolica !
|
Si oare cat de tragice sunt, comparate cu problemele tale personale?
Citat:
Si oricum deschiderea acestui topic de catre o catolica se numeste lipsa de scrupule ! Este ca si cum as deschide eu, ortodox, un topic de genul : "Istoria pedofiliei in BIserica Catolica"
|
Nici nu ne-ar mira, de obicei critici BOR care se dau drept "adevaratii ortodocsi" incercand sa-i traga spre diverse "bisericute" lupta cot la cot cu massmedia anticrestina, folosind argumente similare, asa ca o astfel de alianta in ganduri si simtiri nu ar mira pe nimen.
De altfel legatura intre una si alta nu o vad, te-ai simtit cumva atacat, dat pe fata, si trebuie sa te aperi cu o fenta machiavelica?
Topicul e foarte bun, ortodocsii trebuie sa fie constienti ca exista si astfel de oameni in Biserica, sa stie de cine/ce sa se fereasca si sa inteleaga ca ultra-ortodoxia se poate dovedi chiar mai rea decat ateismul.