Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Eu cred ca asta inseamna sa te documentezi caci s-au scris destule carti cu tema aceasta si apoi sa incepi concret sa practici...prima data cu pasi marunti si fara prea mari rezultate care sa te satisfaca...dar cu perseverenta si multa meditatie (concentrare)
Spun asta pt ca eu ma indoiesc ca cineva care a incercat sa practice si a ajuns la o anumita masura, va intra sa spuna aici ce si cum...atat ar astepta diavolul ca apoi bietul crestin sa poata pierde munca de luni sau ani...
Cine doreste sa stie cum se face sa ia cartea in mana si apoi sa inceapa sa practice.
Dar va avertizez ca cine nu a ajuns sa simta si sa traiasca rugaciunile zilnice, adica sa fie cu mintea permannet acolo cand se roaga...nu va reusi sa-si coboare mintea in inima...de fapt mi se pare si absurd sa se inceapa cu aceasta practica in conditiile in care mintea ne flutura la un simplu "Imparate ceresc" sau "Sfinte Dumnezeule"
|
Nu sunt o naiva, Iubire. Tocmai de aceea m-a uimit sfatul userului Cristian 67.
In general onestitatea ne impiedica sa dam sfaturi despre lucrurile pe care NU le cunoastem.
Nu vreau citate din carti, vreau experienta personala, daca exista.
Din carti pot sa vorbesc si eu multe despre rugaciune (si nu numai), dar as fi si mai ipocrita.
(In alta ordine de idei, exista un mesaj explicit si unul.. printre randuri, sa zicem. Adica citesc sfatul/mesajul, dar aflu si lucruri despre cel care l-a scris. Eu nu prea pot separa mesajele de useri. Si fiecare mesaj il decodific/interpretez in baza informatiilor pe care le am despre user din alte mesaje. )