Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Adevărul e că și ateii sunt oameni religioși, fără să-și dea seama în subconștientul lor cred și se tem de Dumnezeu și de aceea mulți dintre ei sunt oameni morali. Acolo unde lipsește complet credința nu există nici o moralitate. De pildă, Stalin a fost un ateu veritabil, nu un pseudo-ateu cum sunt cei mai mulți, inclusiv cei de pe forum. Toate crimele omenirii au fost făcute din lipsa credinței.
Mai există și varianta cu religiile pervertite moral, cazul islamului sau satanismului de pildă, unde valorile sunt răsturnate, nu ți se cere să fii bun, cinstit ci doar să faci parte din sectă și să urmezi niște ritualuri și chiar să comiți crime. Aceste religii nu cresc nivelul de moralitate.
|
Da, acuma eu nu as paria ca in subconstientul meu ca sa zic asa defapt cred in dumnezeu, ateu fiind, si cred ca sunt mai in masura decat dumneavoastra sa stiu cam care sunt gandurile si sentimentele mele profunde. Totusi criminal sau hot stiu sigur ca nu sunt.
Iar varianta cu religiile pervertite moral ar trebui sa dea de gandit. Nu cred ca v-ati pus vreodata problema ca toate religiile ar putea fi defapt pervertite moral doar ca la unele e mai evident decat la altele. Si fie si doar din acest motiv prefer totusi sa imi bazez moralitatea pe propria ratiune si nu pe vreun text presupus sfant care ar putea sa mai si greseasca.