View Single Post
Vechi 24.09.2010, 19:40:45
MihaelaC MihaelaC is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2010
Smile

Da, mi-au dat comori ...ceresti!

Vreau sa vad cum biserica lucreaza pentru oameni si nu oamenii pentru biserica, vreau sa vad bunatatea de a-si ajuta "credinciosii", banii aceea pe care-i cotizeaza omul, sa fie dati cu folos tot in sprijinul altor oameni, organizatii, etc, nu mersul la biserica sa dau acatist sa vina raul asupra vecinului sau sa-mi "deschida preotul cartea" Ce-s astea!!????
Vin cu un ritual fix intrun anumit moment al anului fara nici un mesaj pt a aduna sume exorbitante de sarbatori, dar vin preotii sa ne intrebe ce mai facem, cum ne simtim fara legatura cu vreo sarbatoare!? Datoria umana si nu a jobului, dar ei nu vin nici in numele jobului...
Ne certam, ne omoram in bataie, furtisaguri, inselaciuni, rautate, cruzime si scriem mandri ca suntem ortodoxi! Pai cu asta ne-am cam etichetat - daca mai era nevoie - numele religiei!
Martorii, secta asa cum ziceti voi, macar traiesc uniti, frumos si argumenteaza cu dovada scrisa in Biblie si nici o alta carte pe dinafara de Liturghii si Rugaciuni....inventate si pe care le citesti mecanic fara nici un drag...si n-au nici un indemn.
O rugaciune de multumire nu o putem spune si asa direct adresata lui Dzeu? Nu putem sa ne simtim jenati si sa cerem iertare pentru purtarile noastre, ci trebuie alergat sa ma spovedesc unuia care e om si pe deasupra un pacatos ca si mine? Daca e sa mor in drum spre biserica si n-am apucat sa ma spovedesc ce ma fac!? Dzeu e pretudindeni si n-am nevoie de un intermediar de genul preotilor. Toate astea au fost inainte, Isus schimband cu un rost toate traditiile astea. Daca prin pacat s-a pierdut legatura cu Dzeu a fost nevoie de cineva perfect sa ne poata da o sansa....
Daca pe noi ne pacalim crezand ca prezenta noastra plictisitoare duminica la biserica ne va face un bine, timp in care ma gandesc ce mai gatesc, cat sa dau politistului sa-mi iau examenul auto, pe vecina o urasc si vreau sa-mi vina o idee cum sa ma razbun, etc...atunci pe Dzeu nu-l pacalesti. Mai bine stai acasa si acorda 5 minute de rugaciune in care nu ceri poate nimic ci doar multumesti ca existi si ca recunosti cat de norocos esti ca traiesti si ai sansa de cunoaste creatia Lui si ca putem beneficia de toate astea....
Mai cititi exact unde trebuie, in Biblie, cautati raspunsuri cu inima si nu cu simtul judecatii si al mandrei "care e mai tare dintre toti". Si da, cautati printre oameni pasnici si acolo unde veti vedea oameni care se straduiesc sa traiasca viata frumos fara a fi mereu un vrajmas pt vecinul lui, acolo unde primesti un ajutor, un zambet si un sfat bun, printre acei oameni cautati pe Dzeu.
Reply With Quote