View Single Post
Vechi 23.09.2010, 23:23:36
heorhe heorhe is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Heorhe, ti-as recomanda ca inainte sa pui etichete de genul asta sa lasi la o parte siguranta pe care ti-o poate da numai ignoranta.
Oricat de intuitiv ai fi, nu-i stii tu trairile ca sa-ti arogi o asemenea superioritate si sa afirmi ca ar fi imatur emotional.
Eu chiar am vorbit mult cu el si am sesizat o sensibilitate sufleteasca, profunzime si finete pe care nu le-am intalnit des. Si nici intr-un caz la imaturi emotionali.

Acuma n-o sa-i fac aici un panegiric (dar totusi... sorry Scot), dar poti sa-ti dai seama dincolo de cuvintele unui om si dincolo de modul in care percepe el lumea exterioara cat de dezvoltat ii este universul launtric.

Dincolo de inteligenta si rafinamentul lui, pe mine m-a surprins de cateva ori cu niste trairi greu de pus in cuvinte pe care un imatur emotional nici in vis nu le viseaza. Un traitor profund al credintei care a vazut destule la viata lui si a citit mult din domenii foarte diverse a depasit stadiul asta iar eu am mai invatat si din asta cat de nepregatite sunt cuvintele pentru a ne exprima trairile din adancuri.

Ca e inocent -cu asta sunt de acord- in sensul ca are o naturalete a celor curati cu inima iar daca atmosfera ar fi uneori mai relaxata pe aici, ne-ar fi aratat poate mai mult si latura asta ingenua: „de nu veti fi ca si copiii acestia inocenti, nu veti intra in imparatia cerurilor”.
dar nu confunda asta cu imaturitatea emotionala, cu lipsa de profunzime a trairilor.

Prioritatea ta ar trebui sa fie mai degraba ce/cum esti tu si nu cum e sau nu e altul, mai ales daca nu il cunosti decat fragmentar.
A piece of advice, Heorhe:
Nu lasa o impresie obscura sa decida imaginea pe care ti-o faci despre cineva,
pastreaza in inima ta fiecare persoana
pt. ca intr-o zi s-ar putea sa-ti amintesti
si sa-ti dai seama ca ai pierdut un diamant
pentru ca erai foarte ocupat sa aduni pietre.

poate imatur emotional nu e cel mai potrivit termen. Dar in orice caz, in inocenta lui, nu a invatat cum sa-si stapaneasca emotiile in momentele in care este pus la zid. Iti trebuie un pic de experienta sa-ti intorci si celalalt obraz cu demnitate si seninatate, fara sa para ca acest lucru este o slabiciune, ci dimpotriva o putere. El nu avea chestia asta, si o pun pe seama lipsei de experienta.

Vezi tu, totusi ortodocsii sunt mai trecuti prin foc si sabie decat altii.