View Single Post
  #11  
Vechi 22.09.2010, 11:23:17
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.580
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
... Reamintesc ca Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti, deci Biserica Ortodoxa marturiseste fara echivoc ca diferenta intre om si animale nu este nicidecum fiziologica (trupeasca) ci de natura sufleteasca, mai exact doar sufletul omului are spirit (gandire, ratiune). A nu se confunda inteligenta cu gandirea!

...evolutionistii nu pot spune cum a aparut prima celula vie. Teoria evolutionista nu poate nega complexitatea ADN-ului care nu se poate "autoregla" (adica regla singur, caci ar presupune ca materia este inteligenta ceea ce este absurd pentru oprice om de stiinta) pentru a ajunge la acasta diversitate de forme de viata, ci si se poate vorbi mai de graba de o "reglare adaptiva" in baza unor legi impuse de "cineva".
revin cu cateva completari previtoare la ADN... pentru a arata ca evolutionismul nu poate explica originea si complexitatea vietii si nici nu poate infirma creationismul (crestin ortodox)!

O singură celulă umană conține aproximativ 2 metri de ADN. Dar numai 2 centimetri din cei 2 metri reprezintă gene - setul de instrucțiuni necesar pentru crearea proteinelor. Restul ADN-ului a fost denumit "junk ADN", ADN inutil, pentru că s-a considerat - la descoperirea acestuia - că genele sunt suficiente pentru a explica totul în materie de mecanisme celulare.

Când s-a constatat că numărul de gene din celula umană este de aproximativ 25-30 de mii, cu puțin mai multe decât numărul de gene ale viermelui C. Elegans, s-au născut întrebări legate de sursa complexității omului: dacă nu numărul de gene, atunci cine este responsabil pentru superioritatea omului între viețuitoare?

Pe de o parte, faptul că ADN-ul fără gene s-a păstrat fără mutații de-a lungul evoluției este un indiciu al importanței acestuia. Pe de altă parte, studii recente (2006) arată că mare parte din ADN-ul care nu conține gene, deși foarte bine conservat la mamifere, la om a suferit modificări. Aceste observații duc la ipoteza că aceste modificări pot avea un rol determinant în producerea complexității umane și că, în fapt, sunt responsabile pentru acel "ceva" care ne face oameni.

RETINEM: TEORIA EVOLUTIONISTA ARATA CA ADN-UL FARA GENE S-A PASTRAT FARA MUTATII DE-A LUNGUL EVOLUTIEI, CEEA CE MARESTE SI MAI MULT IMPORTANTA DAR SI ORIGINEA APARITEI VIETII!
PENTRU NOI CREATIONISTII CAUZA VIETII ESTE CLARA: DUMNEZEU... IAR STIINTA DESCOPERA DOAR "CUM" SE MANIFESTA VIATA IN TOATE FORMELE SI VARIETATEA EI.

Last edited by Eugen7; 22.09.2010 at 11:27:24.
Reply With Quote