Citat:
Īn prealabil postat de Erethorn
Dar puteti fi sigura ca la orice asemenea lucrari se tine seama ! Se tine, fara indoiala, seama de faptul ca exista, in ambele Biserici, persoane cu mentalitate sectara, exclusivista, care doresc sa-L tina pe Cristos incuiat in Biserica lor, care se vad singuri mantuiti si care, daca ar putea, ar tranti usa raiului in fata oricui nu-i din Biserica lor.
Se tine seama ca exista cei care, pentru a-si alimenta complexele de superioritate si pentru a si le rezolva pe cele de inferioritate, merg pana acolo incat restalmacesc invataturile "inamicilor", creind oameni de paie pe care ii darama bucuros.
Vedeti dumneavoastra, daca n-ar exista asemenea persoane si asemenea atitudini si mentalitati, lucrarile comisiilor ecumenice nici n-ar avea obiect.
Cum sa nu se tina seama de principala cauza a schismei intr-o lucrare care isi propune sa vindece efectele schismei ?
Daca nu s-ar tine seama, ar fi ca si cum un doctor, incercand sa insanatoseasca bolnavul, n-ar tine seama de microb.
|
Daca papa va e asa de drag, ridicati-i osanale cate vreti, dar sa nu-mi spuneti mie ca e fara de pacate.
O greseala nu se vindeca printr-o greseala si mai mare.
Dupa contextul creat, cred ca nu intelegeti ce inseamna ,,mentalitate sectara''. Pai Ortodoxia nu e o secta! Ia mai vedeti putin cum stau lucrurile! Ortodoxia este religia lasata de Hristos apostolilor.
Va bucurati ca prin mijloace politice lucrurile merg in directia dorita de catolici. Dar sa nu uitati ca lui Hristos nu-I place asa ceva. Nu-i obliga nimeni pe politicieni sa ajunga in Rai. N-au decat sa fie pe placul lumii toti politicienii in haine preotesti indiferent carei confesiuni ii apartin! Dracii incurca rau de tot itele si rad cu gura pana la urechi de cand isi vad visele pe cale sa se implineasca. E vremea lor, asa cum a fost scris!
Daca s-ar intoarce cu totii la Biserica primara, asa cum a fost inainte de 1054, da, ar mai fi ceva. As admira o asemenea pocainta. Chiar daca ortodocsii vor avea de suferit din cauza politicienilor in straie preotesti, am incredere in El si-L voi ruga sa ne calauzeasca asa cum stie El.