View Single Post
Vechi 16.09.2010, 22:23:48
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
De ce sa nu poata fi si pastorii iconomi, si de altfel noi toti crestinii? Nu avem cu totii pe Duhul Sfant? Pentru ca nimeni nu poate sa zica ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant!
A avea Duhul Sfant nu implica "iconomia Sfintelor Taine".
Si diaconii spre exemplu aveau Duhul Sfant dar ei nu puteau savarsi "frangerea painii" adica Taina Sfintei Euharistii. Doar cei carora li se administra Taina Sfintei Hirotonii (preotia) numita "punerea mainilor" deveneau "iconomi ai tainelor lui Dumnezeu" ca si Sfintilor Apostoli.

Va rugam nu mai cautati justificare (ca dogma ortodoxa nu e buna) pentru hotararea pe care deja ati luat-o, aceea de a parasi Biserica Ortodoxa. Si iarasi va rugam sa nu va mai declarati crestin ortodoxa pentru ca puteti induce in eroare pe multi oameni (credinciosi sau nu).

Sincer eu nu va inteleg cum de puteti gandi ca timp de aproape doua mii de ani nu s-a gasit nimeni in Biserica Ortodoxa sa "corecteze" greselile dogmatice daca ele ar exista? Oare Sfintii Parinti si toti martirii, mucenicii si sfintii Bisericii Ortodoxe nu sunt buni? Minunile, exorcizarile, Sfintele Moaste din Biserica Ortodoxa nu sunt o ele o dovada a clara adevarului precum insusi Hristos Iisus o spune clar: " Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu credeți în Mine. Iar dacă le fac, chiar dacă nu credeți în Mine, credeți în aceste lucrări, ca să știți și să cunoașteți că Tatăl este în Mine și Eu în Tatăl. " (Ioan 10,37-38) Lucrurile pe care Mi le-a dat Tatăl ca să le săvârșesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, mărturisesc despre Mine că Tatăl M-a trimis. Ioan 5,36 Asadar sa luam aminte... faptele nu vorbele arata unde lucreaza Iisus cel inviat din morti.
Reply With Quote