View Single Post
Vechi 16.09.2010, 20:42:06
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

...
doua suflete.

au si doua inimi din cate stiu... sufletul e in inima, nu in creier.

mai curioase sunt cazurile de "geaman parazit" in care geamanul care este parazit ARE CREIERUL DEZVOLTAT...

TOATE. Efectiv e un fel de forma de viata parazita, care nu stii daca e om sau "resturi de materie".

Cel mai intrigant mi se pare cazul de geaman parazit pe cap- o noua forma de viata. Efectiv pe capul copilului normal este pozitionat in alt cap. Cap si atat. Are creier normal, corzi vocale, gat, totul normal, doar corpul lipseste. recent a fost un singur astfel de caz, si au incercat operatie dar copilul sanatos nu a trait prea mult timp dupa.

Chestia ciudata e ca geamanul parazit era treaz cand celalalt dormea, arata emotii, vroia sa manance, vedea, recunoastea semne si raspundea la gesturi de afectiune, si vorbe.

deci practic... acole era o ...persoana?...

am vazut o emisiune despre genul asta de geaman parazit, si spuneau ca de-a lungul timpului au fost semnalati doar cativa astfel de gemeni, majoritatea nu au trait mult dupa nastere, insa unul a trait pana la douazeci si(nu tiu cat) de ani, murind din cauza muscaturii unui sarpe. Si oamenii care traiau cu el (ei) spuneau ca respectivul cap parazit se comporta exact ca o persoana, doar ca nu putea vorbi, desi scotea sunete. Vroia apa/mancare, dormea/se stramba, total independent de fratele sanatos.

...

poate raspunsul e mai simplu. o inima=un suflet. nu e nici o inima, nu e nici un suflet.

dar... n-avem de unde sti tot... au toate cumva un sens, dar nu-l putem noi pricepe.
Reply With Quote