View Single Post
Vechi 16.09.2010, 13:10:56
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesiomusquintus
Dumneata ce atitudine iei când cineva îți vorbește urât și te drăcuie repetat? Ai două posibilități: (1) să replici pe măsură (2) să te faci că n-ai auzit. Eu am ales calea a doua. Dumneata ce alegi ca să nu te încadrezi în categoria "orgoliu, prostie și mult dispreț"?
Răspunsul tău denotă și mai mult orgoliu și prostie.
Un om cu bun simț ar lăsa în pace forumul care patronează astfel de atacuri, cum zici dumneata și nu ar mai scrie pe forum. Problema cu voi adventișttii, ca și alți eretici neoprotestanți este că fiecare dintre voi considerați că în voi zace Adevărul biblic așa cum l-a lăsat Hristos, nealterat și necorupt de Biserică și de "tradiții antibiblice" cum spuneți voi practicilor bisericești.
Culmea este că atitudinea voastră vine din manipularea și din contaminarea cu învățături antihristice inoculate de anumiți "pastori" și "falși profeți" care au trăit recent, dar care spuneau că se iau direct după Biblie.
Însă pe adevărații creștini biblia îi învață:

2 Tes. 3.6 „Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi.”
2 Petru 1.20 “
Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt
.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
relația cu Hristos vine prin intermediul Bisericii sale al cărui mădulare suntem toți, prin intermediul apostolilor și ai urmașilor lor.
Efeseni 5.28-29 "Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica,
30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui.
"
RĂSPUNS ADVENTIST:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Iarăși intermediari... Numai samsari și delegați peste tot! Păi fratele meu, religia este relație directă că de aia îi zice Re-ligio! Relația dumitale cu soția vine prin intermediul vecinului? "Relația... prin intermediul" parcă am fi la CFR: Relația București, via Focșani!
Deci pentru voi Biserica ("trupul lui Hristos cel viu" și apostolii sunt samsari și delegați)?
Eu vin cu argumente biblice, dumneata vii cu aiureli și exemple ieftine care se potrivesc ca nuca în perete. Iar creștinii preferă să se ia după Biblie nu după pastorii unor secte care vă inoculează "relația personală cu Domnul Isus", relație "personală" care vine numai din practicarea unor norme și a unor învățături specifice acelei secte. Vă dați seama ce "relație personală este".
Pe crestini biblia ne invață că harul a trecut de la Hristos la apostoli prin Biserică:
Ioan 20.22-23 "Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
Fapte.19.18 „Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor.” . (Veneau la apostoli)
Fapte 19.12 „Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei.”

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Am uitat eu să răspund, sau ați uitat dvs. să întrebați? Întrebarea dvs. inițială suna altfel. Și v-am și răspuns.
OK, DACĂ SPUNEȚI CĂ AȚI RĂSPUNS (LUCRU FALS, PENTRU CĂ NU AȚI RĂSPUNS NICĂIERI) ATUNCI RĂSPUNDEȚI ȘI LA ÎNTREBAREA. DACĂ E DE AJUNS SCRIPTURA CA SĂ AVEM O RELAȚIE PERSONALĂ CU HRISTOS, ATUNCI DE CE "FRAȚII" ADVENTIȘTI ÎMPĂRȚESC PUBLICAȚII GRATUITE, SPECIFICE SECTEI CA SĂ JUSTIFICE O ANUMITĂ DOCTRINĂ?