Citat:
În prealabil postat de bmd
Scotianule pozitia unei tari in UE nu prea poate fi diferita de a alteia iar ea este pentru egalitatea dintre religii. Nici nu ar putea fi altfel din moment ce in Constitutia UE nu sta cuvintul CRESTIN, asa cum ar trebuii.
La urma urmei cu egalitatea asta am putea traii dar problema este marea diferenta intre a intoarce obrazul si a ridica sabia in fata dusmanului. Problema este ca islamul, coranul nu-i o religie care permite convietuirea linga alte religii. Cu cit credinta e mai puternica cu atit convietuirea cu crestinii devine imposibila. Faptul ca se poate inca convietuii e datorat tocmai "negustorului venetian", tehnologiei vestice de care au ei nevoie, petrolului de care avem noi nevoie..... Lucruri existentiale si pentru unii si pentru ceilalti,..... la fel cum era sa maninci din jertfa pt zei pentru primii crestini.Aproape la fel.
Nici eu nu stiu pozitia BOR dar banuiesc care este.
In rest chiar daca nu esti ortodox, esti crestin adica (pt mine cel putin) fratele meu vitreg asa ca-ti poti spune linistit parerea. Noi ortodocsii ne-am invatat sa vedem pericolul in catolici si in protestanti in timp ce el ne paste ..din alta parte!
|
Admirabil subliniat: NU SUNT CAPABILI DE CONVIETUIRE ! CORANUL NU LE DA VOIE ! INVARIABIL TREC LA CONVERTIRE, LUPTA,....