View Single Post
Vechi 15.09.2010, 10:45:11
costache marilena
Guest

Implicit

Era o vreme in care cautam cu infrigurare sa stiu tot ce contine un aliment cumparat din comert. Citeam tot felul de studii ref. la substantele din preparatele alimentate sau de uz alimentar de prin magazine. Incercam sa evit tot ce era nociv. Dar asta insemna sa nu mai cumpar nimic, sa nu mai consum nimic din comert. Chiar si de la tarani, din piata poti cumpara produse toxice. La stiri aud destul de des cu ce-si stropesc taranii rosiile si celelalte legume cultivate si nu este deloc linistitor. Pomii fructiferi sunt stropiti cu substante chimice impotriva daunatorilor si a bolilor, substante ce se regasesc chiar si in semintele fructelor culese. Ce vreau sa spun, este ca totul pare sa fie o conspiratie impotriva noastra a consumatorilor. Toate aceste informatii binevoitoare nu fac decat sa ne infricoseze. Nu zic ca sunt miciuni, nu. Cred ca totul este asa cum se spune. Dar care este solutia? ce sa face? Bun, nu mai bem sucuri (cola, fanta, etc.), nu mai mancam dulciuri - nu-i nici o greutate. Nu mai bem cafea-ok! Dar restul, restul celor ingurgitate de noi? Nu ne otravim cu cola ci cu suc de portocale stoarse ne noi acasa, din portocale imbibate de consevanti si alte chimicale. Mancam mere. dar ce mere? Se spune ca li se aplica niste minuni de tratamente de tin vesnic, nu se mai strica, oricat le-ai pastra (eu chiar am cateva in fructiera de vreo luna sau doua, impecabile...).
Poate cei de la tara cu gradini si curti mai au vreo sansa... Dar orasenii, de la bloc? sa fie, oare condamnati? Nu cred ca Bunul Dumnezeu ne lasa! Bine ar fi sa ignoram sau sa trecem prin filtrul ratiuni toate aceste mesaje si studii doveditoare care oricum, nu rezolva problema ci o incalcesc. Si sa avem masura in tot ce consumam, dreapta socoteala in tot ce facem si ceea ce-i mai de pret ca toate: NADEJDE, CREDINTA SI IUBIRE. Si ce-o vrea Dumnezeu, faca-se voia Lui!
Reply With Quote