Citat:
În prealabil postat de Eugen7
haieti sa lasam timpul pentru moment pentru ca timpul este relativ si sa ne concentram asupra cauzelor fizice ale potopului si evident o corelare cu stiinta. intre stiinta (adevarata) si religie (cea adevarata) nu poate fi contradictie ci doar concordanta, in domeniul lor comun evident, care este cosmogonia.
nimeni nu a zis ca potopul a durat milioane de ani, iar pe de alta parte nu putem afirma ca aceste miscari tectonice au fost toate foarte lente si nu au existat episoade violente, cand toate continentele au fost "sfaramate" pentru ca apoi sa se uneasca dinnou.
(chiar zilele trecute am vazut pe discovery channel un reportaj care prezenta cum s-a format marea neagra... prinr-o "invazie" rapida a apei in continent).
eu doar am dorit sa subliniez cu aceste argumente stiintifice ca forma continentele s-a modificat si se modifica continuu si au existat in istoria planetei pamant cataclisme la nivel planetar, iar potopul descris in Sfanta Scriptura nu este nicidecum "fantezist" ci arata ca apa oceanelor a invadat continentele nu doar ca a plouat din cer (asa cum considera majoritatea oamenilor atat credinciosi cat si necredinciosi).
|
Dar potopul de la Marea Neagra infirma Potopul biblic.
Acesta dovedeste ca a fost doar o catastrofa locala.
Da, suprafata pamantului se transforma continuu, dar nu s-a scufundat niciodata total.
Nu are nici o baza asemenea ipoteza.