Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Eu am mai auzit(precizare:nu doamna haitchi a spus asta)de cifra 7 asociata protectiei dar in alt context.Bine,era vorba de druizi si de invatatura lor.Ezoterica evident.In alte culturi/convingeri,cifra 7 are un pronuntat caracter magic,sustinut inclusiv prin anumite particularitati,sa spunem,,matematice".Inca nu auzim de acest gen de concept(des vehiculat in sistemul unei ,,meta-religii"),in cadrul ortodoxismului.Oricum,poate nu am inteles eu,omul cat traieste invata.PS>dupa cum vad mai sus^^(cu multumiri doamna)se pare ca este vorba de altceva,cu alte conotatii.De aceea am si intrebat,ca sa nu ma trezesc pe vremea lui Merlin :)
|
dumneavosatra ati precizat contextul crestin-ortodox si v-am reaspuns din acest punct de vedere.
Biserica Ortodoxa aduce cele 7 laude zilnice lui Dumnezeu (respectate cu strictete in mediul monahal), insa aceasta se bazeaza pe invatatura clara a scripturii, mai exact psalmul 118 (si nu pe "practici magice", ezoterice sau de alta natura cu totul straina de Sfanta Scriptura).