Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Nimeni nu spune ca potopul nu a existat.
Dar nu chiar asa cum reiese din Biblie.
Ai vazut "Evan Atotputernicul"?
Cam asa s-a intamplat si in cazul Bibliei.
A fost un "potop" local.
De fapt, istoria planetei a cunoscut mai multe astfel de evenimente.
Au fost si extinctii in masa, dar nu decand a aparut omul per pamant.
|
Așa am crezut și eu la un momentdat că a fost un potop local, dar apoi ca dar de sus am ajuns să pricep ce este scris în Scriptură ca să cred în concluzia rezultată în inima mea adică să cred întocmai cu ce este scris și în Scriptură, că tot Pământul de sub Cer a fost cu adevărat acoperit de ape, până și cel mai înalt munte de pe pământ a fost acoperit cu 15 coți adică cu aproximativ 7 metri.
Nu există planeta pământ căci Pământul ieșit din apele de sub Cer nu e glob... deci nici istoria unei planete nu are cum să existe... Iar Evan este o comedie-suprarealistă horror... iar extincții nu au mai existat, nici glaciațiuni, nici apariții de ființa umane din maimuțe și nici o speculațiunuinue absurdă așa cum ''descoperă'' științificii și savanții și învățătorii și toți profesorii distrați și cărturarii farisei ai vremurilor de pe urmă... NIMIC... tot ce spun ei este inventică și speculațiuniuni... adică furăciuni și minciuni și păcăliciuri de măscărici SiFi... avrejujjochiulhuluri entuziasmante.
Totul de sub Cer a fost acoperit de ape și deci apele au depășit înălțimea de 8848m + 7m(15coți) = 8855m. Deci cu aproximativ 18000coți (17710) era mai sus nivelul apei față nivelul care este acum.
''19. Si-atat de mult s'au instapanit apele pe pamant, incat toti muntii cei inalti care erau sub cer s'au acoperit;
20. cu cincisprezece coti s'a ridicat apa deasupra-le si toti muntii cei inalti s'au acoperit.
21. Si a murit tot trupul ce se misca pe pamant: pasarile, dobitoacele, fiarele, toate vietatile ce misuna pe pamant, si toti oamenii;
22. toate cele ce aveau in nari suflare de viata, toate cele ce erau pe pamant uscat, toate au murit.
23. Si s'a stins toata fiinta ce se afla pe fata'ntregului pamant, de la om pan' la dobitoc si pan' la taratoare si pan' la pasarile cerului, toate s'au stins de pe pamant; si n'a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie.
24. Iar apa a tot crescut pe pamant vreme de o suta cincizeci de zile.''