
13.09.2010, 11:42:04
|
|
Poza si articolul
Citat:
Īn prealabil postat de Eugen7
Cum puteti vorbi de "formarea Universului"? a se forma presupune ceva (spre exemplu o materie preexistenta) momentului initial pe care stiinta (prin Teoria relativitatii care implica existenta singularitatii initiale) il numeste Big bang iar Biserica il numeste inceputul creatiei, insa atat Sfanta Scriptura (si cosmogonia ortodoxa crestinta) si stiinta afirma ca universul (materia, spatiu-timpul, legile stiintei ...) are un inceput din nimic.
|
Corect.Cum spunea cineva>,,sa facem un salt mortal in normalitate".Acolo,in articol, se spunea clar>,,va oferi foarte multe informatii pretioase in legatura cu originea si structura Universului. ". Am subliniat cuvantul ,,informatii"care este diferit de cuvantul ,,explicatii".Mai multe informatii pot/nu pot(variabil)sa te conduca la o concluzie si pe cale de consecinta la o explicatie fara putinta de tagada.
Este o activitate de cercetare,nu a spus nimeni>,,la intoarcere va spunem tot".Nici nu se va putea asta atata timp cat doresti sa analizezi>,,materia intunecata din Univers, antimateria si de a masura cu mai mare acuratete compozitia razelor cosmice". Informatiile,la modul concret,s-ar referi la ,,particule: traiectoria, masa, viteza si energia".Ce se intimpla este o tentativa,o incercare,vom vedea cu cat de mult succes se va finaliza desi ,,succes" dpdv stiintific are alte conotatii decat,de ex, ,,am avut noroc la Bingo".
Eu am ales(am sentimentul ca,as usual,am fost mult prea incalcit in prezentarea acestei idei) aceea poza(a se observa ca nu exista legatura intre cosmonautul din imagine si detectorul unic de particule din articol>rezulta ca poza este o ,,metafora" la articol) cu un mesaj,oarecum subliminal>,,Lasand lumea in care traim si pornind in cautarea Lui prin spatiu, nu cumva sa stam cu spatele la Lumina Lui, care ne-ar explica multe".
Last edited by Scotianul; 13.09.2010 at 11:45:58.
|