Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Nu toti, dar unii, da, sunt sectari.
Sectarii penticostali cred despre ei ca sunt foarte duhovnicesti si nicaieri nu se mai gasesc crestini ca ei.
Ei sunt singurii crestini adevarati si singurii care vor ajunge in Rai.
De obicei vorbesc de rau toate celelalte biserici.
Exista penticostali sectari asa cum exista si ortodocsi sectari.
Daca doresti un exemplu standard de ortodox sectar, poti citi postarile domnului Colaps, prietenul meu :)
Concluzia este aceeasi cu a primilor useri care ti-au raspuns: orice confesiune crestina are uscaturile si sectarii ei.
SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s. m., adj. 1. S. m. Partizan înflăcărat și intolerant al unei doctrine (politice, religioase etc.) ; intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist. – Din fr. sectaire.
Sursa: DEX '98 |
|
Adevărat că SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s. m., adj. 1. S. m.
Partizan înflăcărat și
intolerant al unei doctrine (politice,
religioase etc.) ;
intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist. – Din fr. sectaire.
Însă mergi mai departe:
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta. Sursa: DEX '98
Sunt, probabil: "penticostali sectari asa cum exista si ortodocsi sectari."
Dar nu o să mă convingi deloc că domnul colaps este sectar așa cum nimeni nu o să mă convingă că tu ești de rea intenție. Și nu e al meu a ști dacă vei merge sau nu în rai, dacă Dumnezeu se va îndura de tine sau de mine sau de amândoi, dar un lucru este cert (din perspectiva mea): te afli pe calea desăvârșirii, dar pe o șosea lăturalnică a unui adevăr parțial. Adevărul întreg, Iisus Hristos, poate fi găsit doar în ortodoxie.
"Concluzia este aceeasi cu a primilor useri care ti-au raspuns: orice confesiune crestina are uscaturile si sectarii ei." Depinde doar de cum privești. Nu e bine a da cu piatra nici în unii nici în alții. Și apoi de ce să-i numești sectari pe cei mai înverșunați dintre apărătorii unei credințe? Creștinismul militant e specific mai degrabă oricărui cult creștin, decât celui ortodox. În viața reală (adică, nu asta de pe net), arareori, întâlnesc ortodocși care să-și apere credința cu atâta ardoare ca aici. Din păcate...