View Single Post
  #223  
Vechi 12.09.2010, 13:32:06
haitchi haitchi is offline
Member
 
Data înregistrării: 25.06.2010
Mesaje: 94
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Cunosc ideea că nivelul de inteligență determină la un moment dat morala, sentimentele de milă, compasiune etc. și nu existența sau absența sufletului. Probabil că e demonstrat că animalele cu un IQ relativ superior (cimpanzeul, delfinii), au o sensibilitate mult mai mare, spre deosebire de cele cu un IQ normal (găinile, de pildă).
Și probabil că e demonstrat că un om cu un IQ superior este capabil să urască suficient de mult încât să-și ucidă semenii.
Deci, dacă creierul (inteligența, IQ) dă naștere eticii (moralei), cum se explică că există oamenii superinteligenți care doresc răul? De unde ideea că trebuie să cultivăm o etică a milei, compasiunii și iubirii?
IQ-ul, inteligența în general (indiferent de accepțiunea pe care o are), nu are "miros" etic. Resorturile etice ale ființei noastre vin din altă parte, că vrem, că nu vrem. Că e suflet, că e conștiință, că e chipul și asemănărea lui Dumnezeu în noi, că sunt toate la un loc, nu cred că e inteligența, fie ea și superdezvoltată.


P.S. "Prin rezonanta magnetica nucleara" (iradierea unui nucleu atomic dintr-un câmp magnetic cu un câmp de radiofrecvențe) se pot obține orice rezultate (informații) privind "configurația" chimică a corpului supus cercetării. Și de la fizico - chimic până la nivelul conștiinței, iar e vorba de un salt calitativ uriaș și iarăși acceptat tot prin credință, fiindcă "verigile lipsă" nu ne dau pace nici aici.
Calin,

Raspunsul la intrebarea ta este foarte simplu: orice lucru are 2 fatzete, cu una poti sa faci bine si cu una rau. Acest lucru este valabil chiar si in religie, care se stie, de-a lungul secolelor ce greseli a facut in numele lui Dumnezeu. Asadar, trebuie sa fim foarte atenti cum MATERIALIZAM invatarea, stiinta si cunoasterea si credinta.
Numai bine
Reply With Quote