View Single Post
Vechi 11.09.2010, 15:53:53
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Si credeti ca asta cred/au crezut catolicii, ca o fapta buna facuta de cineva poate fi atribuita altcuiva? Nu credeti ca sunteti mai degraba dumneavoastra cel care intelegeti rau ceea ce zic ei? Ca eu niciodata nu am auzit de asa ceva, ca o fapta buna facuta de un sfant poate apartine altcuiva ca si cum ar fi fost facuta de acesta din urma. Este ceva nou pentru urechile mele, si am fost ani de zile si in biserici catolice, din 3 tari chiar (Romania, Italia, Franta). Niciodata nu am auzit/citit ca vreun catolic sa creada asa ceva, ba chiar mai mult, cultul sfintilor este cu mult mai dezvoltat la ortodocsi decat la catolici. Si la catolici exista sfinti si unii dintre ei se roaga sfintilor, insa sfintii nu sunt venerati la nivelul la care se sunt venerati sfintii de catre ortodocsi, ci catolicii au atentia indreptata mai mult spre Domnul si Sfanta Fecioara, si mai putin asupra celorlalti sfinti, si cu atat mai putin nu isi atribuie lor insisi meritele sfintilor. De astea nu am auzit. Asta nu inseamna ca nu beneficiaza de ajutorul dat prin rugaciunile sfintilor, ca la ortodocsi.
cu tot respectul, trebuie sa studiati nu sa "auziti". in postarile mele eu nu am spus nici o parere personala, in postarile de la inceput am precizat si sursele ofeciale de referinta.
dumneavoastra sunteti libera sa credeti si sa faceti ce doriti.

iata ce spune teoria indulegentelor.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Indulge...C8%99tinism%29

pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxa am prezentat-o anterior, nu o voi relula.
Reply With Quote