Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Cand esti limitat in gandire si habar nu ai cu ce se mananca stiinta si ateismul, este normal sa gandesti asa.
Tu esti habotnicul care striga: uite habotnicii.
|
Ceea ce vroiam să spun în mesajul precedent este că ateismul nu reprezintă o atitudine inteligentă ci, dimpotrivă, un blocaj de gândire, expresia unei incapacități avansate de înțelegere.
Mesajul tău nu face decât să confirme ce am spus, atât indirect cât și direct. Indirect, prin infantilismul de a veni cu un "ba tu" fără argumente. Direct, prin faptul că recunoști că ateii sunt obtuzi.
La fel de infantilă e și afirmația că nu aș avea habar cu ce se mănâncă știința și ateismul. Am reprodus pe acest forum destule teorii științifice și ateiste luate direct de la sursă, așa că măcar din aceasta ți-ai fi putut da seama că realitatea e contrară afirmației tale. Precizez că aduc acest argument coborându-mă la capacitatea ta de înțelegere, cu un om cu care aș putea purta un dialog inteligent nu ar fi cazul de așa ceva.
Citat:
Ateii sunt habotnici? Poate doar cand vine vorba de existenta lui Dumnezeu. Si nu prea ai cum sa fii altfel.
Cand ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista, nu te mai intereseaza nici o "dovada" ce incearca sa te intoarca.
|
Ceea ce spui aici dovedește mai multe lucruri interesante.
1. Întâi, faptul că recunoști că ateismul este o religie:
HABÓTNIC, -Ă, habotnici, -ce, adj., s. m. și f. (Persoană) care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei; bigot. – Din rus. habadnik „membru al sectei religioase evreiești «Habad»”.
2. În al doilea rând, după tine ateii sunt riguroși doar când vine vorba de inexistența lui Dumnezeu, în rest fiind mai deschiși. Asta e definiția obtuzității.
3. Tu iei propriile concluzii drept principiu de judecată ceea ce este un raționament circular, auto-amăgire.
4. Te contrazici cu ce spuneai în alte mesaje, că ești căutător al adevărului și nu respingi nimic. Deci undeva ai mințit.
Citat:
Probabil in mintea ta, habotnic este cel ce refuza orice ipoteza nedovedita si este deschis oricarui raspuns, nu si cel ce striga "haideti sa ardem Coranul!".
Nu, acela nu este habotnic, Acela este un crestin
|
Așa cum ți-am spus, obtuzitatea se manifestă prin respingerea sistematică doar a unei teorii. Asta dovedește atât subiectivism și lipsa imparțialității cât și înclinația patologică de denial.
Cât despre afirmațiile mele legate de arderea curanului, ele nu țin de sfera religiei ci de cea a socialului, deci folosești greșit termenul habotnic.
Citat:
"... care crede căcartea sfântă a religiei reprezintă adevărul absolut, cu alte cuvinte l-ar fi proiectat pe dumnezeu conform propriei imaginații" - nu este adevarul absolut? Atunci ce este?
|
Dumnezeu lucrează altfel decât prin transmiterea de mesaje științifice către omenire (așa cum cred musulmanii și unii creștini fundamentaliști și așa cum așteaptă ateii, alții fundamentaliști). Biblia este în totalitate conformă cu voința divină dar ea nu reprezintă adevărul științific și istoric. Ea este o carte duhovnicească, rolul ei este de edificare morală. De fapt Duhul Sfânt a scris această carte și El folosește cuvintele ei în lucrarea Sa asupra sufletelor în mod tainic.
Nu mă așteptam să înțelegi astfel de lucruri, prin mesajele tale ai dovedit de atâtea ori că ești îmbibat cu prejudecăți și concepții false despre creștinism și creștini.