Citat:
În prealabil postat de paradosis
Tu nu Ii asculti Cuvintul, ci iti bati joc de El hulindu-I Duhul!
|
Daca tineti cu tot dinadinsul sa ii judecati pe altii, puteti macar sa va argumentati acuzatia pe care o faceti, mai ales ca este una extrem de grava.
Citat:
Mladitele, asa cum ti-a spus si doctor_faustus, sint drept – credinciosii din Biserica lui Hristos, care este doar Una. Mladitele nu sint Biserici care-l marturisesc pe Hristos in mai multe feluri,
|
Nici eu nu am zis altceva ci am zis exact ceea ce scrie in Evanghelie, si anume ca mladitele sunt credinciosii care il marturisesc pe Iisus ca Fiul al lui Dumnezeu Tatal, venit in lume ca sa stearga pacatele noastre si sa ne mantuiasca, si crezand Cuvantului lui Iisus, fac ceea ce Iisus le spune. Absolut toti crestinii cred in Iisus in modul acesta, asa ca Biserica Unica nu este nici doar cea Ortodoxa romaneasca, sau doar cea greceasca, sau doar cea copta, sau doar cea catolica de rit latin, sau doar cea greco-catolica etc, ci Biserica este Trupul Lui Iisus constituit din toti acesti crestini. Nu-mi rastalmaciti cuvintele, va rog.
Citat:
dar ca sa ajungi la o astfel de intelegere trebuie sa fii mai intii onesta, nu sa scoti din Scriptura doar ceea ce-ti convine ca sa probezi ce iti sugereaza diavolul sau ce propovaduiesc uneltele lui impotriva Sfintei Scripturi si a Traditiei.
|
Nu am scos din Scriptura ceea ce imi convine ci dimpotriva, am indemnat mereu la citirea integrala a capitolelor. Nu puteti contrazice Biblia cu argumente valide, asa ca veniti cu judecati personale. Daca doriti o discutie civilizata si constructiva, veniti cu argumente, aratati unde anume in Evanghelie scrie altceva si o sa vedeti ca Domnul nu se contrazice nicaieri in Evanghelia Sa, Evanghelie care a dorit sa fie propovaduita pana la marginile pamantului.
Citat:
Domnul Nostru (dar nu si al tau!)
|
Cum adica nu si al meu? Credeti ca puteti pune dumneavoastra monopol pe El si credeti ca puteti sa ii spuneti dumneavoastra al cui sa fie si al cui nu? Va reamintesc ca a spus: "Cereti si veti primi", asa ca Il primesc si eu din moment ce Il cer iar El face dupa credinta noastra. Orgoliul orbeste, nu uitati niciodata acest "mic" lucru...
Citat:
nu-i spune samaritencei “Vai, copila mea, caci multe sint cele ce ne-aduna! Voi va inchinati aceluiasi Dumnezeu, tineti ca si noi cele cinci carti ale lui Moise, aveti preotie si faceti si voi sacrificii in Templu. Sintem cu totii copiii lui Dumnezeu!”, ci ii zice foarte clar:
“Voi va inchinati caruia nu stiti; noi ne inchinam Caruia stim, pentru ca mantuirea din iudei este.” (Ioan 4:22)
|
Vedeti bine ca inchinarea se facea aceluiasi Dumnezeu care, pana in acel moment, se facuse cunoscut doar evreilor. Sunteti cumva evreu? Cum atunci Il cunoasteti pe Dumnezeu daca nu sunteti evreu? Si ati observat in Biblie cata credinta a gasit Iisus la cei care nu erau evrei si deci nu Il cunosteau pe Dumnezeu in modul in care Il cunosteau evreii? Nu a zis niciodata ca nu ar fi fost buna credinta celor care nu aveau aceleasi ritualuri ca si evreii. Iar de atunci, cunoasterea lui Dumnezeu a fost data si paganilor (adica si noua care nu am fost evrei), si nu a fost data oricum, ci uitati cum:
"Pe cand intra in Capernaum, s-a apropiat de El un sutas, rugandu-L,
Si zicand: Doamne, sluga mea zace in casa, slabanog, chinuindu-se cumplit.
Si i-a zis Iisus: Venind, il voi vindeca.
Dar sutasul, raspunzand, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvantul si se va vindeca sluga mea.
Ca si eu sunt om sub stapanirea altora si am sub mine ostasi si-i spun acestuia: Du-te, si se duce; si celuilalt: Vino, si vine; si slugii mele: Fa aceasta, si face.
Auzind, Iisus S-a minunat si a zis celor ce veneau dupa El: Adevarat graiesc voua: la nimeni, in Israel, n-am gasit atata credinta.
Si zic voua ca multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov in imparatia cerurilor.
Iar fiii imparatiei vor fi aruncati in intunericul cel mai din afara; acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor.
Si a zis Iisus sutasului: Du-te, fie tie dupa cum ai crezut. Si s-a insanatosit sluga lui in ceasul acela."
Ati vazut ce inseamna credinta si care este Duhul lui Iisus? Ati vazut cine va intra in Imparatie? Uitati-va in Evanghelie in ce circumstante pronunta Domnul cuvantul "credinta" si apoi putem vorbim despre Duhul Domnului.