Tatal meu bolnav de cancer era in ultimul stadiu,se chinuia .Suferea el,sufeream si noi.Am ajuns sa cred ca va fi mai bine pt .el moartea decit sa mai sufere.Ma rugam sa i se curme suferinta.
Cu 5 zile inainte de moartea sa,am fost la sf.maslu. Nu am putut sa ma abtin sa nu pling. Pe urma am fost la preot si am zis ca tatal meu bolnav se chinuie.M-a sfatuit sa aduc un preot sa il impartaseasca,poate nu reuseste sa isi dea sufletul.El s-a spovedit si impartasit de multe ori in ultimul timp.Eu cind am ajuns acasa i-am zis si cred ca i-am dat in cap. Nu mi-a zis nimic,cred ca facusem cea mai mare prostie.
In ultimele 2 saptamini nu prea se mai comunica cu el pentru ca numai la simpla apropiere de el dadeam in plins vazindu-l doar si nu mai puteam vorbi.El nu a stiut diagnosticul,spera ca se va insanatosi,desi cred ca vazind ca situatia nu se imbunatateste ,constientiza ,dar nu dorea pe noi sa ne faca sa suferim.Nu s-a vorbit niciodata despre moarte cit a stat la pat sau la spital.
In ziua cind am fost la sf maslu:
Cum eram agitata prin casa si ma miscam continu prin sufragerie MI SE PARE CA VAD IN BALCON PE cosul de rufe murdare o silueta feminina ,imbracata cu o camasa lunga ,simpla,de culoare gri-alb ,care parea ca sta pe un scaun in asteptare si f linistita(din profil).Ziua,vara,usa deschisa.
Cind se trezeste fratele meu ,ii zic si el spune ca atunci visase: in sufragerie scaune de jur imprejurul peretilor si persoane inalte cu camasi lungi care statea asezate.
Persoanele care le-a vazut in vis , corespundeau cu ce as fi vazut eu.
In ultima zi cind a mai putut vorbi ,era speriat ca nu sintem cu el.Daca eram eu ,intreba de celalat frate ,dorea sa stie ca sintem acolo si sa ne vada..La un moment dat ne arata cu degetul sa ne uitam ,ca este un pui.LOCUL INDICAT ,ERA O PALARIE PE PERETE.
In seara cind l-am dus la casa parinteasca au latrat ciinii toata noaptea,parca fugareau pe cineva,desi el a mai trait doua zile .
Cind a murit eu o conduceam pe sora mea la autobuz.Am lipsit 5 min.Cind m-am intors ,vestea ca murise.Fratele care dormea atunci a spus ca a fost strigat de tatal meu pe nume si l-a vazut ca se ridica in sus si zboara. Atunci s-a trezit.Tata, nu mai vorbea de 2 zile,ori nu mai putea ori nu mai dorea sa vorbeasca.
Dupa moarte mi s-a parut ca trece prin fata casei si se duce spre gradina (in perioada celor 40 de zile dupa deces).:(
|