Citat:
În prealabil postat de Don_Juan
Imi displace ideea pentru ca va fi multa varsare de sange si vor muri multi oameni din cauza acestui gest. Sa ne amintim ce s-a intamplat cand danezii au facut o caricatura a lui Mohammad(parca). Daramite sa mai arda si Coranul. E posibil sa izbucneasca si un razboi de mare amploare din cauza asta. Nu e un gest deloc crestin.
|
Dacă pentru un astfel de gest se face vărsare de sânge atunci înseamnă că atunci când musulmanii vor ajunge mai puternici vărsarea de sânge va fi și mai mare și pentru lucruri mai puțin ofensive. Ei trebuie înfruntați acum, cât mai pot fi încă respinși.
Dacă vor apărea violențe atunci asta va da în vileag adevărata lor fire și oamenii vor fi mai avizați în a nu-i considera de bună credință.
A nu acționa din cauza fricii nu înlătură pericolul ci îl agravează.
Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0
Ce pretentii putem avea de la altii sa ne respecte religia daca noi nu vrem sa respectam pe a altora(asta implica si respectarea libertatetii de a alege, pe care Dumnezeu a dat-o omului). Macar daca arderea Coranului ar fi oprit "ratacirea malefica" de care pomeniti. Dar nu face altceva decat sa instige la violente. S-ar putea sa fie altcineva care vrea sa incinga spirite in spatele acelor oameni care vor sa arda exemplare din Coran...
Si sa nu uitam ca atunci cand tarile romane erau sub suzeranitate otomana, musulmanii nu s-au amestecat in problema religiei si daca imi adc bine aminte, nici dupa ce au cucerit Constantinopolul nu ai interzis crestinilor sa isi practice religia...
|
Prin ce îi iei musulmanului libertatea credinței și libertatea de a alege dacă arzi curanul?
Cei care le iau apărarea musulmanilor nu au viziune, nu înțeleg ce nenorocire este să trăiești alături de acești oameni, atunci când ei depășesc condiția de minoritate. Și nu e de mirare că nu știu nici istorie, nu știu că islamul a reprezentat doar un șir de silnicii, convertiri forțate, răpiri și distrugeri de biserici și bunuri pentru creștinii de sub puterea musulmană (arabă, turcă) și asta se întâmplă și în prezent în țările unde creștinii trăiesc în mijlocul majorității musulmane. Cititți istoria Greciei, Armeniei, Egiptului, vedeți ce se întâmplă azi în Pakistan, Kosovo, Sudan.
E cazul ca astfel de oameni (suporterii musulmanilor) să coboare din lumea ideilor și să devină realiști.