Citat:
În prealabil postat de ai2
Mai nu stiu ce sa zic. La cate nenorociri se intampla in zilele noastre parca mai degraba zei Olimpului sunt cei care au creat universul si acum sunt suparati ca lumea i-a abandonat. Eu pariez 2 centi pe zeii greci. Numai Afrodita ar fi putut-o crea pe Angelina Jolie :)
|
si pe zeii olimpului cine i-a creat :D ... daca va ganditi ca Afrodita a creat-o pe Angelina Jolie ("idealul" feminin pentru dumneavoastra)... cat de minutat si de frumos trebuie sa fie cel ce a creat-o pe Afrodita :)
pentru ca tot vorbiti de mitologia greaca, mesajul filmului "clash of the titans"2010 este evident, cred ca de acolo v-ati inspirat cand ati scris cele de mai sus
http://www.imdb.com/title/tt0800320/
aceasta este ultima tendinta de secolului nostru, de supraglorificare a omului, de a pune omul pe acelasi nivel cu zeii (si cu Dumnezeu)... adica se revine la gandirea din perioada "Turnului Babel" cand oamenii in mandria lor voiau sa se urce la cer sa discute de la egal la egal cu Dumnezeu... Veti vedea din ce in ce mai multe filme cu aceste idei in anii ce vor urma...
Dumnezeu niciodata nu abandoneaza pe om, ci omul de buna voie se departeaza de Dumnezeu.
Dumnezeu nu are nevoie de om (in sensul ca depinde de ceva ce omul ii ofera si daca omul nu ii ofera Dumnezeu "nu mai poate") ci omul are nevoie de Dumnezeu (ca sa existe, ca sa traiasca, ca sa aiba viata vesnica, iubire...).
" Zis-am Domnului: "Domnul meu ești Tu, că bunătățile mele nu-ți trebuie". " Psalmul 15,2
"10. Nu voi primi din casa ta viței, nici din turmele tale țapi,
11. Că ale Mele sunt toate fiarele câmpului, dobitoacele din munți și boii.
12. Cunoscut-am toate păsările cerului și frumusețea țarinii cu Mine este.
13. De voi flămânzi, nu-ți voi spune ție, că a Mea este lumea și plinirea ei.
14. Oare, voi mânca carne de taur, sau sânge de țapi voi bea?
15. Jertfește lui Dumnezeu jertfă de laudă și împlinește Celui Preaînalt făgăduințele tale. " Psalmul 49,10-15