View Single Post
Vechi 01.09.2010, 21:22:07
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Am impresia ca mai inteles gresit! Am spus "oameni"= apostoli, episcopi....si sa nu uitam si preoti (asta daca ne gandim la rugaciunile preotilor pt invocarea Sf. Duh cand savarsest Sf. Taine, sau ...Aghiasma...etc).

....eu impartasesc ideea ta, numai ca vroiam sa scot in evidenta ca Apostolii (oameni fiind) au invocat Duhul Sfant peste multi. ...nu multimile l-au invocat pe Duhul Sfant...=> este nevoie de "cineva" (azi, acei "cineva" sun episcopii si preotii) care sa se roage pt primirea Duhului Sfant.
Cei care săvârșesc efectiv această sfântă taină sunt episcopii, iar preoții sunt doar mandatați, împuterniciți de episcopi să săvârșească efectiv ungerea cu Sfântul Mir. Însă sfințirea Sfântului Mir spre primirea darului Duhului Sfânt se face doar de către episcopi și, deși nu știu efectiv rânduiala, din câte am văzut odată la Trinitas se adună foarte mulți episcopi, mitropoliți și patriarhul la slujba de sfințire a Sfântului Mir.

Ceea ce am scris anterior era doar o corectare, pentru că mi-am dat seama că ai înțeles că este necesară lucrarea și a unora dintre oameni la săvârșirea acestei sfinte taine în Biserica Ortodoxă.
Reply With Quote