Citat:
În prealabil postat de Danut7
Bine bine ma, dar de ce a mai fost nevoie sa ii boteze in apa pe cei care aveau Duhul Sfant?De ce apostolii au botezat pe fiecare indiferent de caz?
|
Mai tu nu intelegi ca botezul cu apa era semnul ca omul respectiv s-a increzut in Hristos. Botezul cu apa e un ritual care distinge pe cei ce s-au increzut in Hristos de cei care nu s-au increzut/nu se incred. Botezul in apa e o porunca a Domnului pentru cei care s-au increzut in El.
Citat:
Uite aici cum a botezat Hristos si Apostolii :
Ioan 3:22. După acestea a venit Iisus și ucenicii Lui în pământul Iudeii și stătea acolo și boteza. 23. Și boteza și Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe și veneau și se botezau. 24. Căci Ioan nu fusese încă aruncat în închisoare. 25. Și s-a iscat o neînțelegere între ucenicii lui Ioan și un iudeu, asupra curățirii. 26. Și au venit la Ioan și i-au zis: Rabi, Acela care era cu tine, dincolo de Iordan, și despre Care tu ai mărturisit, iată El botează și toți se duc la El. 27. Ioan a răspuns și a zis: Nu poate un om să ia nimic, dacă nu i s-a dat lui din cer. 28. Voi înșivă îmi sunteți martori că am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis înaintea Lui. 29. Cel ce are mireasă este mire, iar prietenul mirelui, care stă și ascultă pe mire, se bucură cu bucurie de glasul lui. Deci această bucurie a mea s-a împlinit. 30. Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez.
Ioan 4:1. Deci când a cunoscut Iisus că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici ca Ioan, 2. Deși Iisus nu boteza El, ci ucenicii Lui,
Hristos si Apostolii au botezat tot in apa.. Botezul cu apa coincide cu botezul cu Duhul Sfant.. Insusi Hristos a zis ca El "are apa cea vie" ..
|
Dupa cum vezi Hristos nu a botezat ci ucenicii Lui. Citeste ultimul verset pe care mi l-ai dat.
Botezul in apa nu e totuna cu botezul cu Duhul Sfant fapt scos in evidenta clar si de Ioan botezatorul si de Hristos:
"Eu unul vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc."
Vezi ca se face deosebirea clara intre botezul cu apa si botezul cu Duhul Sfant?
Corneliu si casa lui au primit Duhul Sfant inainte de botezul cu apa, ce dovada mai clar vrei ca sunt 2 lucruri diferite?
Citat:
Ioan 4:10 Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă ai fi știut darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El, și ți-ar fi dat apă vie.
Ioan 4:14 Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viață veșnică.
Botezul in apa este botezul cu Duhul Sfant..
|
Interesant concluzie tragi dupa cele 2 versete care nu au legatura cu botezul cu apa. Nici nu este mentionat cuvantul botez.
Ia uite ce spune Ioan7:37-39
"Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.
Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui.
Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El. Căci încă nu era (dat) Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit. "
Ce poate fi mai clar? "Aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau sa il primeasca cei ce cred in El".
Duhul Sfant il primesti prin credinta, nu prin botezul in apa.
Citat:
Ioan 3:5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Botezul este o Sfanta Taina(Sacrament) nu un simplu simbol..
|
Din nou, nu avem nici o referire aici la botezul in apa.