View Single Post
Vechi 01.09.2010, 14:33:21
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de samson Vezi mesajul
Nu neg mesajul acelui pasaj insa tu faci confuzia intre botezul cu apa si botezul cu Duhul Sfant care nu este facut de om ci este facut de Dumnezeu:

"Și cu ei petrecând, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte făgăduința Tatălui, pe care (a zis El) ați auzit-o de la Mine:
Că Ioan a botezat cu apă, iar voi veți fi botezați cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile. " - Fapte 1:4,5

Botezul in apa este marturia exterioara a botezului cu Duhul Sfant, botez pe care il face Dumnezeu cand omul se increde in El.
Cand Petru a vorbit casei lui Corneliu se spune asa:
"Duhul Sfant a coborat peste cei care ascultau cuvantul".
Dupa aceasta a urmat botezul in apa dar dupa cum vezi, in prealabil Duhul Sfant venise peste acei oameni.

Biblia face referire la botezul cu Duhul Sfant care nu este totuna cu botezul in apa. Botezul cu Duhul Sfant inseamna coborarea Duhului Sfant peste om.

Pe tine daca te intreb ai sa spui ca botezul cu Duhul Sfant e totuna cu botezul in apa, lucru negat clar de Sf Scriptura in Matei 3:
"Eu unul vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc."

Cand apare termenul botez nu presupune din start ca e botezul cu apa ca nu e asa.
Bine bine ma, dar de ce a mai fost nevoie sa ii boteze in apa pe cei care aveau Duhul Sfant?De ce apostolii au botezat pe fiecare indiferent de caz?

Uite aici cum a botezat Hristos si Apostolii :

Ioan 3:22. După acestea a venit Iisus și ucenicii Lui în pământul Iudeii și stătea acolo și boteza. 23. Și boteza și Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe și veneau și se botezau. 24. Căci Ioan nu fusese încă aruncat în închisoare. 25. Și s-a iscat o neînțelegere între ucenicii lui Ioan și un iudeu, asupra curățirii. 26. Și au venit la Ioan și i-au zis: Rabi, Acela care era cu tine, dincolo de Iordan, și despre Care tu ai mărturisit, iată El botează și toți se duc la El. 27. Ioan a răspuns și a zis: Nu poate un om să ia nimic, dacă nu i s-a dat lui din cer. 28. Voi înșivă îmi sunteți martori că am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis înaintea Lui. 29. Cel ce are mireasă este mire, iar prietenul mirelui, care stă și ascultă pe mire, se bucură cu bucurie de glasul lui. Deci această bucurie a mea s-a împlinit. 30. Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez.
Ioan 4:1. Deci când a cunoscut Iisus că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici ca Ioan, 2. Deși Iisus nu boteza El, ci ucenicii Lui,
Hristos si Apostolii au botezat tot in apa.. Botezul cu apa coincide cu botezul cu Duhul Sfant.. Insusi Hristos a zis ca El "are apa cea vie" ..

Ioan 4:10 Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă ai fi știut darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El, și ți-ar fi dat apă vie.

Ioan 4:14 Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viață veșnică.

Botezul in apa este botezul cu Duhul Sfant..

Ioan 3:5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Botezul este o Sfanta Taina(Sacrament) nu un simplu simbol..
Reply With Quote