View Single Post
Vechi 01.09.2010, 12:28:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
[...]Daca, asa cum Sf. Nectarie de la Optina a spus, au existat oameni in afara Arcai lui Noe care n-au murit, atunci exista si oameni in afara Bisericii care vor fi mintuiti."
[...]
In mod foarte sigur exista oameni din afara Bisericii care se mantuiesc, de vreme ce fiecare are dreptul la mantuire, avand chip divin imprimat in sine, si de vreme ce aceia constituie de fapt majoritatea oamenilor.

Solomon 14
6. Iar de demult, când au pierit trufașii uriași, nădejdea întregii lumi a scăpat într-o barcă și barca, îndrumată de mâna Ta, a lăsat omenirii sămânța urmașilor.

Stiu ce scrie la Geneza despre Potop, insa se stie tot de la Geneza ca la un moment dat au aparut oameni uriasi pe pamant, ca o consecinta a incrucisarii interzise dintre descendentii lui Set si descendentele lui Cain. Acesti uriasi se pare ca au supravietuit cumva Potopului, din moment ce stim clar ca uriasul Goliat (vedeti dimensiunile date la 1 Regi: peste 3 metri inaltime, purtand o armura de ~ 600 kg, adica nu era tocmai un simplu om ceva mai inalt...) a fost invins micutul David.

Asta ca sa maresc neclaritatea. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote