View Single Post
Vechi 31.08.2010, 23:15:03
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca zice Botezul care mantuie, tu ce intelegi de acolo?
Eu citesc intreg contextul.Daca citesti un verset mai inainte ai sa vezi ca face referire la Noe si la faptul ca el si familia lui au fost mantuiti prin apa:
"Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. "

Intrebarea care se ridica este cum a fost mantuit Noe prin apa?Ca doar nu a fost botezat.
In Facerea se spune asa:
"După aceea a zis Domnul Dumnezeu lui Noe: "Intră în corabie, tu și toată casa ta, căci în neamul acesta numai pe tine te-am văzut drept înaintea Mea. "

Daca te uiti atent in versetul 21(cel citat de tine) spune asa:
"Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos".

A doua intrebare care se ridica este pe cine a mai mantuit botezul care ne mantuie azi si pe noi? Raspunsul este evident din versetul precedent, pe Noe. Dar Noe nu a fost botezat ca sa fie mantuit prin botez.
Ceea ce vrea Petru sa spuna este ca Noe avea un cuget curat,deschis catre Dumnezeu si acest lucru s-a vazut in urcarea lui in corabie, a ascultat de Dumnezeu.
La fel, pe credincios il mantuie cugetul curat care este simbolizat de botez.Dar nu actul botezului in sine te mantuie ci cugetul curat la fel cum Noe a fost mantuit nu prin urcarea in corabie ci prin faptul ca era drept inaintea lui Dumnezeu.
Mantuirea lui Noe prin apa se refera la credinta lui in Dumnezeu si la faptul ca Noe l-a ascultat pe Dumnezeu si a intrat in corabie. Faptul ca Noe l-a ascultat pe Dumnezeu demonstra credinta lui, si intrarea lui in corabie a reprezentat ascultarea de Dumnezeu
Reply With Quote