Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
@adidandrea: Poate că se exprimă doctor faustus mai oblu, dar în fond are dreptate. Părerea mea este că nu mai sunteți demult ortodoxă, în cazul în care ați fost vreodată. Desigur, oamenii își pot pune ce etichete vor, dar să nu vă imaginați că Dumnezeu se lasă păcălit. Când v-am spus că penticostalismul corespunde cel mai bine ideilor dv, nu am glumit. Nu mai pierdeți timpul nici măcar la Biserica Anglicană, fiindcă cel puțin o parte din ea are descendență apostolică reală și, deci, este prea conservatoare pentru gusturile dv. Dintre protestanți, luteranii sunt deja pe dric, adventiștii au mult prea multă disciplină pentru dv, baptiștii o iau și ei tot mai mult pe calea tradiției, mormonii s-ar putea să fie prea misogini, iar despre iehoviști nu știu mare lucru și nici nu îmi doresc. Numai penticostalismul vi se potrivește ca o mănușă. Mergeți de 2-3 ori la adunările lor și veți simți și dv cum "duhul sfânt" vă vâjâie pe la urechi și vă culcă la pământ.
|
Se pare ca nu ati citit bine cele ce am scris, am zis ca dimpotriva, nu cred o iota din ceea ce se intampla la intalnire harismatice catolico-protestante.
Cat despre anglicani, va inselati, dupa o scurta discutie duminica in care le-am spus parcursul meu si rugaciunea de a gasi credinta cea adevarata si faptul ca am inteles pana la urma ca nu este vorba de o biserica (denominatiune) anume ci de credinta in sine, de credinta in Iisus, nu numai ca a exclamat foarte bucuros pentru ca asta este si credinta lor, o relatie personala cu Iisus (cum reiese si din paragraful cu mladitele care nu va place), dar m-a invitat sa particip cu ei la serile biblice pentru ca au intotdeauna ce sa invete de la cei cu un altfel de background, cum este cel ortodox. Din pacate, vad ca si dumneavoastra aveti idei preconcepute despre altii. In fine, atata timp cat toti crestinii se hranesc cu Cuvantul Domnului, fac parte din via Sa si se pot mantui. Si asta este ceea ce conteaza, desi nu ar fi rau nici sa renunte la a fi ca niste vulturi care se arunca asupra prazii cu judecati la adresa ei. Nu seamana deloc a invatatura Dumnezeiasca.
Slava Domnului pentru toate!