Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 31.08.2010, 20:59:31
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Cred că îi aduci slavă dracului, că Dumnezeu niciodată nu a pus în poziție de preot vreo femeie; în schimb se pare că dracul le pune preotese în grupări care nu mai au de mult timp nici o tangență cu Biserica lui Hristos. Femeile într-adevăr au mai fost preotese, dar în religii păgâne, care se închinau la idoli, și după cum știm din sfânta scriptură, toți idolii păgânilor sunt draci.
Nu am auzit niciodata ca paganii sa nu fi avut si preoti barbati, deci excludem toata lumea de la preotie? Cine L-a omorat pe Iisus, barbatul sau femeia? Cine L-a urmat pana pe Golgota, barbatul sau femeile? Ca intr-adevar a fost un barbat si multime de femei, ca restul barbatilor au dat bir cu fugitii. Dar dupa razboi, multi viteji se arata...
Si cand au existat preoti romani in Vechiul Testament? A ales Domnul romani ca apostoli? Pai atunci sa mergem sa ne luam preoti dintre evreii din Israel, nu? Ca doar apostolii au fost evrei din Israel! Ca sa nu mai zic ca in Vechiul Testament numai un numar foarte mic de barbati dintr-o singura semintie (va las sa gasiti care) puteau fi preoti, si nicidecum orice barbat evreu, dar ca "norocul" ca Domnul, care nu a fost niciodata preot dupa legea evreiasca a timpului Sau, a ales la randul Sau niste pescari ca si apostoli si pe noi toti ca ucenici, ca altfel cu greu am fi avut noi preoti la ora actuala daca ar fi trebuit sa restrangem criteriile dupa rationamentul uman. Nu degeaba a zis Domnul ca recolta este mare dar lucratorii putini. Pai daca recolta se opune celor care ar vrea sa fie lucratori, ce sa-i faci? Ca deh, orgoliul, cum sa fie "lucrat" un barbat de o femeie, ca doar el este cu un cap mai sus... Nu a invatat inca ca pentru a fi cu un cap mai sus trebuie multa slujire nu mandrie... Dar poate mai este (inca) timp...

Last edited by adiandrea6; 31.08.2010 at 21:01:43.