View Single Post
Vechi 31.08.2010, 20:57:26
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de george.marian Vezi mesajul
Domnule Samson ați avut probleme cu logica în liceu?

Marcu 16:

16. Cel ce va crede ȘI se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.

Propozitie binara domnule Samson. Are ȘI.
Se pare ca si tu esti adept al unor principii logice pe care nu stii sa le aplici.
Propozitia este binara numai ca ceea ce afirmi tu incalca un principiul al logicii care se cheama "Inferenta Negativa".
Ce afirma acest principiu? Anume ca daca o propozitie e adevarata nu inseamna ca toate negatiile ei sunt adevarate.
Hai sa iti dau un exemplu: "toti cei care cred si traiesc in bucuresti sunt mantuiti".
Daca neg aceasta afirmatie ar suna asa: "oricine nu crede sau nu traieste in bucuresti nu este mantuit".Vezi ce erezie iese?Ar trebui ca toti sa ne mutam in bucuresti:).
Lasand gluma, afirmatia Domnului din Marcu scoate clar in evidenta ca necesar pentru mantuire este credinta: "oricine nu crede va fi osandit". Daca am aplica principiul tau ar suna asa:
"oricine nu crede sau nu se boteaza va fi osandit" insa Hristos e f clar cand afirma "cine nu crede va fi osandit" nu cine nu se boteaza.

Citat:
Observati discrepanța fara ȘI? Daca punem SAU in loc de ȘI

Cel ce va crede SAU se va boteza, se va mântui;

daca nu crezi sau nu te botezi, pentru a te mântui: ori poti doar sa crezi sa te mantuiesti, ori poti doar sa te botezi sa te mantuiesti. Daca nici nu crezi și nici nu te botezi, te vei osândi.
citeste paragraful de mai sus care ti l-am dat. A pune "SAU" in loc de "SI" ar insemna sa schimbam cuvintele Domnului.

Citat:
Dumneavoastră exact asta faceți puneti SAU in loc de ȘI. Evanghelistul a scris dupa prima propozitie că "iar cel ce nu va crede se va osândi. " asta implicând automat că odată ce nu crezi nu te poti boteza. Nu e cu "SAU"-uri, nu te mântuiești fără botez. Cel ce nu crede, automat nu se poate boteza pentru că nu crede.

Dacă crezi si nu te botezi, nu te vei mântui.
Nu pun SAU. Daca as pune SAU atunci ar insemna ca sustin ca botezul te mantuie, indiferent de credinta lucru care eu il combat.

Citat:
În cele spuse de Marcu sunt 2 propoziții de care depinde mântuirea: a doua este dependenta de prima pentru mântuire. Dacă prima cade, automat cade și a doua, și implicit mântuirea. Iar dacă a doua cade, cade mântuirea, pentru că nu e suficient doar să crezi, altfel am fi avut "SAU" în loc de "ȘI", deci cade mântuirea, dacă a căzut a doua.
Tu privesti numai prima parte a versetului dar partea a doua "dar cine nu crede va fi osandit" de ce nu o citezi?Din acel verset Domnul Iisus spune clar ca lipsa credintei te duce in iad nu lipsa botezului.
Daca am fi avut SAU atunci insemna ca poti fi mantuit fara sa crezi, doar pe baza botezului.

Citat:
Dacă nu te botezi, ori nu ai crezut , ori ești în curs să crezi. Dar nu poți sa te mântuiești doar cu una din propoziții ci cu amândouă. Mântuirea implică amândouă propoziții legate de "ȘI".
Daca nu te-ai botezat inseamna ca nu ai crezut sau ca ai crezut dar nu ai apucat sa te botezi(talharul de pe cruce).
Hristos de aceea afirma ca cine nu crede va fi osandit pentru a arata clar care este conditia pentru a fi mantuit, CREDINTA si nu botezul. De ce nu afirma Hristos simplu "cine nu crede si nu se boteaza va fi osandit".De ce a omis sa puna si botezul ?Pentru simplu fapt ca botezul nu te mantuie.

Citat:
Încercați să nu mai desființați botezul, în sensul că ne mântuim fără el. Contraziceți Scriptura !!!

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!
Mai George unde desfiintez Sf Scriptura? Tu nu vezi ca rationamentul tau incalca principiul inferentei negative din logica si in acelasi timp incalca invataturile Domnului si ale apostolilor care afirma ca prin credinta suntem mantuiti?
Pasajul din Marku 16:16 e cat se poate de clar "cine nu crede va fi osandit", unde vezi tu aici ca sunt condamnati cei care nu se boteaza?
Reply With Quote