Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0
adinandrea6 daca tu ai gasit aceeasi traire la anglicani ca si la ortodocsi si aceasta opinie este contrazisa de alti ortodocsi practicanti si de insasi Bisserica Ortodoxa cred ca ar trebui sa te puna pe ganduri putin. Oare Biserica Ortodoxa se lupta degeaba cu cu toate cele ce pot distruge credinta pastrata 2000 de ani(secte samd)? Oare este ceva ce nu ai trait tu cu adevarat?
Sa dea Dumnezeu sa traiesti Ortodoxia.
|
Sa ma puna pe ganduri faptul ca ortodocsi practicanti contrazic ceea ce nu cunosc? Dimpotriva, nu inteleg cum cineva isi permite sa contrazica fara sa cunoasca. Si de ce Biserica Ortodoxa se lupta impotriva altor crestini? Unde zice asa ceva Domnul? Domnul zice chiar dimpotriva! Si repet aici paragraful:
"Si I-a zis Ioan: Invatatorule, am vazut pe cineva scotand demoni in numele Tau, care nu merge dupa noi, si l-am oprit, pentru ca nu merge dupa noi.
Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, caci nu e nimeni care, facand vreo minune in numele Meu, sa poata, degraba, sa Ma vorbeasca de rau.
Caci cine nu este impotriva noastra este pentru noi."
(Marcu, cap.9, 38:40)
Iar eu nu sunt impotriva ortodocsilor si nici a unuia dintre crestini, asa ca iata, daca nu sunt impotriva voastra, sunt cu voi. Sunt cu voi si adun cu Domnul "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste."
Si acum am o intrebare: cum te-ai simti cand cineva caruia i-ai acordat toata increderea ta ca iti spune adevarul, descoperi ca de fapt te-a mintit? Eu am ajuns la un moment la catolici nu pentru ca ma apucasera pe mine curiozitatile, pentru ca in acea vreme nu era biserica mai buna pentru mine decat biserica ortodoxa, ci am fost invitata de o prietena, si pentru ca imi era o prietena foarte draga, m-am dus. Si am ramas foarte dezamagita sa vad ca fusesem mintita de ortodocsi in ceea ce ii priveste pe catolici pentru ca si catolicii invoca Duhul Sfant cand fac sfintirea darurilor, in timp ce eu eu fusesem invatata la ortodocsi ca Euharistia catolicilor nu are nici o valoare din cauza ca nu invoca Duhul Sfant ci doar recita cuvintele spuse de Domnul la Cina cea de Taina: "Luati, mancati ...". Si cand am vazut ca de fapt nu era adevarat, incetul cu incetul am inceput sa pun la indoiala tot ceea ce imi fusese spus despre ceilalti, am verificat absolut totul din interior. Asa ca, daca ceva ma pune pe ganduri din ceea ce zic ortodocsii, ma duc la sursa si verific. Si apoi ma conving singura unde este adevarul. Si cand le spun persoanelor respective ca am fost si am verificat si nu este cum zic ele, se intampla ca se si enerveaza si nu mai vor sa imi vorbeasca din cauza asta, cum s-a intamplat odata cu cineva care mi-a zis ca, daca merg la catolici, atunci sa ii dau inapoi lui Iisus Mirungerea care nu exista la catolici. I-am dat linkul de pe site-ul Vaticanului ca sa citeasca ca exista si ca nu am de dat nimic inapoi nimanui, asa ca s-a enervat si a refuzat sa mai imi vorbeasca zicand ca sunt eretica. Si totusi, eu eram cea care zicea adevarul. Astfel de comportamente ma pun pe ganduri, aceasta incapatanare de a trai cu acuzatii mincinoase la adresa altora chiar si atunci cand cineva le arata cu probe de pe site-ul oficial, ca nu cunosc cu adevarat credinta celuilalt...
Eu inteleg ca cineva sa iubeasca mai mult o biserica decat alta, si sunt destui care isi schimba biserica pentru ca se simt mai bine in alta, si nu mi se pare nimic ciudat in asta, ci dimpotriva, bine ca fiecare isi poate gasi locul in biserica, insa nu inteleg de ce trebuie sa lupte crestinii intre ei, si inca cu acuzatii mincinoase. Iisus nu a invatat niciodata asa ceva. Nu a indemnat niciodata la lupta ci cel mult la ignorare, a zis la un moment dat ca, daca intr-o cetate apostolii nu vor fi primiti si oamenii de acolo nu vor asculta Evanghelia vestita de ei, sa isi scuture praful de pe incaltaminte si sa mearga mai departe. Au fost trimisi sa vesteasca Evanghelia si sa Boteze, asa ca nu prea vad de ce apoi s-au apucat sa se lupte intre ei crestinii, si asta inca de la infiintarea bisericii, caci iata ce remarca Ap. Pavel:
"Va indemn, fratilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toti sa vorbiti la fel si sa nu fie dezbinari intre voi; ci sa fiti cu totul uniti in acelasi cuget si in aceeasi intelegere.
Caci, fratii mei, despre voi, prin cei din casa lui Hloe mi-a venit stire ca la voi sunt certuri;
Si spun aceasta, ca fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos!
Oare s-a impartit Hristos? Nu cumva s-a rastignit Pavel pentru voi? Sau fost-ati botezati in numele lui Pavel?"
( 1 Corinteni, Cap1, 10:13)
Iata ca la fel fac si unii crestini acum, ii acuza pe ceilalti ca nu sunt buni pentru ca nu sunt ortodocsi, sau catolici, sau protestanti, dar oare s-a impartit Hristos? S-au rastignit ortodocsii sau catolicii sau protestantii pentru ei? Sau au fost Botezati in numele lor, a oamenilor? Nu o sa inteleg niciodata de ce ajung sa placa cuvintele oamenilor mai mult decat cele ale lui Iisus, si asta este motiv de ingrijorare, nu invers...