Citat:
În prealabil postat de george.marian
1. În Noul Testament scrie: "Cine nu lucrează, nici să nu mănânce!". Copiii de ce mănâncă, dacă nu lucrează?! Încalcă Scriptura?
|
Frumoasă încercare de învăluire, n-am ce zice... Doar că n-ați citat corect versetul:
"Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce." (
2 Tes 3,10)
Astfel textul se întoarce împotriva dvs., analogia sunând:
Dacă cineva nu vrea să se boteze...
Citat:
2. dupa dumneavoastra, cei bolnavi mental nu se pot mântui, pt că nu întrunesc condiția intelectuală pt botez, deci ii privam de Sfantul Har dumnezeiesc.
|
Nicidecum! Ei intră în aceeași categorie cu nounăscuții ce nu cred pentru că nu au dezvoltată încă această capacitate. Eu n-am vorbit de "condiție intelectuală" pentru botez. Botezul nu este condiționat nici de inteligență, nici de capacitatea inteectuală, nici măcar de cunoștințe teologice. Scriptura amintește doar următoarele condiții: credință, dorință [de a fi botezat], pocăință.
Condiții ce nu sunt îndeplinite de un nounăscut. O să repet acest lucru până va fi înțeles.
Citat:
Si argumentele mele daca sunt infantile inseamna ca merg pe drumul cel bun ...
parca Hristos a zis sa fim precum pruncii 
|
"
Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (
1 Cor.14,20)