View Single Post
Vechi 29.08.2010, 09:13:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de george.marian Vezi mesajul
1. În Noul Testament scrie: "Cine nu lucrează, nici să nu mănânce!". Copiii de ce mănâncă, dacă nu lucrează?! Încalcă Scriptura?
Frumoasă încercare de învăluire, n-am ce zice... Doar că n-ați citat corect versetul:

"Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce." (2 Tes 3,10)

Astfel textul se întoarce împotriva dvs., analogia sunând: Dacă cineva nu vrea să se boteze...

Citat:
2. dupa dumneavoastra, cei bolnavi mental nu se pot mântui, pt că nu întrunesc condiția intelectuală pt botez, deci ii privam de Sfantul Har dumnezeiesc.
Nicidecum! Ei intră în aceeași categorie cu nounăscuții ce nu cred pentru că nu au dezvoltată încă această capacitate. Eu n-am vorbit de "condiție intelectuală" pentru botez. Botezul nu este condiționat nici de inteligență, nici de capacitatea inteectuală, nici măcar de cunoștințe teologice. Scriptura amintește doar următoarele condiții: credință, dorință [de a fi botezat], pocăință. Condiții ce nu sunt îndeplinite de un nounăscut. O să repet acest lucru până va fi înțeles.

Citat:
Si argumentele mele daca sunt infantile inseamna ca merg pe drumul cel bun ...

parca Hristos a zis sa fim precum pruncii
"Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (1 Cor.14,20)
Reply With Quote