Citat:
În prealabil postat de Jamaica
As dori sa stiu , poate din experienta dvs , poate din cele traite de cei apropiati , daca se poate (dpdv crestin-ortodox evident) trece prin viata aceasta incercand sa respectam cat mai mult invataturile sfinte, "perfectionandu-ne", fara a urma calea cununiei dar si fara a intra in monahism, ci a duce o viata simpla in celibat cat mai aproape de Domnul...
|
Am intalnit pe undeva termenul de calugar alb. Calugaria in sine din cate stiu nu sta neaparat in voturile pe care le depui, ci prin viata pe care o duci. In filmul Ostrov facut de rusi, personajul principal la care venea pana si staretul sa-i ceara sfatul desi traia la manastire refuza sa fie tuns in monahism tocmai fiindca avea o crima pe constiinta si se considera nevrednic de a fi calugarit si abia la finalul filmului afla ca defapt cel pe care credea ca l-ar fi ucis mai era inca in viata. Insa a trai astfel in mijlocul societatii banuiesc ca este foarte greu fiindca satana nu sta degeaba iar aici in mijlocul ispitelor si a unei societati guvernate de vicii si minciuna cam esti la cheremul lui.