Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 27.08.2010, 17:26:59
enculescunicoleta enculescunicoleta is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
1. Nicoleta, scuza-mi curiozitatea, dar ma tot intreb cum de nu ti-ai dat seama ca vei fi depistata daca primesti pensie de boala si muncesti LEGAL fara sa declari veniturile? Doar stiai ca din occident au fost aduse foarte multe sisteme si strategii de depistare a evaziunii de tot felul, computere, centralizare a datelor la guvern, samd.

2. In privinta plinsului, eu iti recomand sa te linistesti si sa-ti economisesti lacrimile si nervii si pentru ce urmeaza. Toti facem planuri pentru o ANUMITA viata, si ni se intimpla tot felul de derapari NEPREVAZUTE de LA PLAN...care ne dau complet peste cap de-ti vine sa-ti iei LUMEA-n CAP!..dar trebuie mers MAI DEPARTE, asa schiopatind!
COnsoleaza-te cu gindul ca NIMENI NU SCAPA de NECAZURI, chit ca ele vin imediat in tinerete ca la tine sau la 40-50 de ani.

3. Eu nu inteleg ce este in capul acestor medici. Cum pot sa ceara asa sume colosale pentru interventii minore care oricum ar trebui sa fie acoperite de planul de sanatate?

Oare dementii astia isi fac preturile dupa alde Vintu si Becali? Ce or avea, s-au timpit de tot? ca doar este Romania - Bangladejul Est-European, zau asa!
Doamne Fereste!
1) In Legea 19/2000 nu scrie ca nu am voie la cumul pensie + salariu; in Legile de protectie a persoanelor cu hanidcap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448 din 2006) nu se aminteste NIMIC ca nu as avea voie la cumulul pensiei cu salariul. Mai ales ca pensia de boala (gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap) a fost si de 100 ron, si de 200, si de 300, si de 430 (ultima, primita in decembrie 2009). Din ianuarie, anul acesta, n-am mai primit NICIO PENSIE. Iar salariul a fost de 600 ron. 800 - 900 ron ma costa medicamentele, intr-o luna + 335,80 ron ghetele speciale ortopedice, fara de care nu pot merge, care trebuie schimbate la cel putin 6 luni, pentru ca slabeste arcul si degeaba le mai port, pentru ca nu ma ajuta + bani care se duc pe "atentiile" pe care trebuie sa le dau medicilor si asistentelor, pentru ca altfel nu ma baga in seama (am patit-o de multe ori! Nu le-am dat, pentru ca nu aveam, si ... m-au trimis acasa, pentru ca ori "programul se termina astazi mai devreme" ori "avem prea multi pacienti, veniti intr-o alta zi", sau: "nu avem locuri. Incercati peste 2-3 luni". Au fost si cazuri in care nu s-au multumit cu cat le-am dat si, dupa doar o saptamana, m-au trimis acasa, fara nicio explicatie. In conditiile in care, intr-o sectie de fizioterapie trebuie sa faci tratamentul, internat, cel putin 10 zile, ori chiar 18 sau 21.
Da, am lucrat LEGAL, dand angajatorului Certificatul de incadrare in grad de invaliditate si de handicap, pentru a nu mi se opri impozit (pentru ca la gradul II, prin Lege, nu se oprea impozit).
Nu eu sunt obligata sa depun fisa fiscala, ci contabilul unitatii la care sunt angajata, atata timp cat am doar UN SINGUR SERVICIU. Daca mai munceam si in alta parte, eu eram cea obligata sa merg la Circa Financiara.
Asadar, veniturile ERAU DECLARATE, an de an. Casa de Pensii nu s-a legat de acest aspect, ci de faptul ca, in conceptia dumnealor, eu, cu gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap NU AVEAM VOIE SA LUCREZ. Desi, repet: pe deciziile mele medicale, scrie "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte", iar la rubrica "recomandari profesionale" nu se specifica nimic. Ar fi putut (si era obligatia lui!) medicul expert sa scrie, ca in alte dati, "nicio munca". Si intelegeam ca nu am voie sa ma angajez, si nu ma angajam. Dar atunci cand mi-a scris asa ceva, intr-adevar nu puteam merge deloc si, prin urmare, stateam acasa, fiind o povara pentru ai mei. Dar nu aveam alta solutie. Cum am inceput sa merg, mi-am finalizat Studiile Aprofundate si m-am inscris si la examenul de titularizare. Examene pe care le-am luat.
Imi spuneti de evaziune. Ce vreti sa ziceti? Ca am furat statului 123.770.000 lei vechi, pentru ca nu mi-am dorit o viata decenta? Mi-a dat el, statul, bani de medicamente? (ultima pensie a fost de 430 ron. Adunand cu 600, suma este de 1030 ron. 800 - 900 se duc pe medicamente - pe langa pareza, hernie de disc, diastazis tibio-tarsian, reumatism articular, gastrita hiperacida, leziune de menisc, mai am si un nodul tumoral hipofizar etc.). Plus ca trebuie sa-mi ajut si parintii, cu cat pot. In concluzie, NU MAI RAMANEAM CU NIMIC. Bine ca nu trebuie sa cumpar mancare, pentru ca nu as avea cu ce.) Mi-a dat el, statul, bani ca sa ma pot opera pentru leziunea de menisc si pentru hernie de disc? Mi-a dat el, statul, bani ca sa le dau medicilor si asistentelor "atentiile"?

2) Da, plang, pentru ca nu am acei bani, iar parintii mei s-au imbolnavit mai tare, de cand cu necazul cu Casa de Pensii: tatal meu a facut, de 2 ori, stop cardio-respirator (dumnealui, care era baza familiei, care era mai sanatos, care ne sprijinea -fizic-), mama are diabet, face insulina, are hipertensiune arteriala, a suferit un accident vascular, la ochi, a lesinat pe strada. Si toate acestea numai pentru ca eu am lucrat, dorindu-mi sa nu fiu o povara pentru ei.

3) Pentru diastazisul tibio-tarsian trebuie sa mai fac operatie, care ma costa 5000 de euro. Este vorba de 2 suruburi (pentru ca este vorba de o fixare in suruburi a oaselor gleznei). Unul singur costa 2500 euro. La mine e nevoie de 2 suruburi. N-am mai pus la socoteala ca trebuie sa le dau "atentii" medicilor, asistentelor.

Repet si va rog, din suflet: daca poate cineva si vrea sa ma ajute, ii voi fi recunoscatoare toata viata. Eu nu pot face viata si uneori ma gandesc... la ce-i mai rau... Pentru ca o alta alternativa nu intrezaresc.
De asemenea, va rog: daca aveti cunostinte ce m-ar putea ajuta, vorbiti-le si despre mine.
Va multumesc.
Doamne, ajuta!
Va doresc numai bine!
Reply With Quote