View Single Post
Vechi 26.08.2010, 21:33:39
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Sa inteleg deci ca Domnul nu si-a tinut cuvantul dat? Asta nu o sa o cred niciodata, cu atat mai mult cu cat m-am convins din proprie experienta ca este cat se poate de viu si in Biserica catolica, asa ca teoria ta nu tine.
Cand Iisus era pe pamant ca si om si facea minuni, a mers si in tinutul Sau unde nu a putut sa faca decat foarte putine din cauza ca acei oameni nu puteau sa creada ca El este Mesia. Faptul ca acei oameni nu credeau, nu a facut ca Domnul sa nu mai fie Mesia, ci a facut doar ca acei oameni sa nu beneficieze de ajutorul Lui, ajutor conditionat de credinta lor. Daca tu nu crezi ca Domnul este in afara Bisericii Ortodoxe, nici Domnul nu te poate convinge asa cum nu i-a putut convinge nici pe cei din tinutul Sau. Asta nu inseamna ca El nu este in acele biserici unde atatia oameni cred in El. Si fariseii credeau ca doar ei au credinta buna in timp ce poporul se ratacea din cauza ca era prost si neinvatat, dar iata ca acel popor care Il urma neconditionat pe Iisus era cel care credea bine iar fariseii erau cei care nici pe ei nu se mantuiau (din cauza necredintei lor) si nici pe altii nu ii lasa sa se mantuiasca (cuvantul Domnului)...
Ai niște interpretări mai mult decât penibile. Dumnezeu este peste tot, doar nu îți închipui că Biserica Ortodoxă L-ar fi confiscat pe Dumnezeu. Eu am spus foarte clar că nu este un criteriu hotărâtor cantitatea numerică de membri pentru a stabili care este adevărata Biserică a lui Hristos; criteriul este Adevărul, dogmele, teologia, sfintele taine, sfinții (cei cu adevărat sfinți, nu sfinții închipuiți), harul necreat al lui Dumnezeu, posibilitatea reală de îndumnezeire a credincioșilor. Biserica aceea care ține adevărul nealterat, neschimbat (nici măcar de un papă "infailibil") este adevărata Biserică a lui Hristos; dacă mai sunt și prin alte părți credincioși sinceri în Hristos, acest lucru nu invalidează cu nimic statutul pe care îl are Biserica Ortodoxă ca adevărata Biserică a lui Hristos, una, sfânta, catolică și apostolică, întemeiată de Hristos și de Duhul Sfânt și care Îl are drept Cap pe Fiul lui Dumnezeu !!
Reply With Quote