Citat:
În prealabil postat de Doriana
Va certati degeaba. Oricate argumente ar aduce cineva, hulitorului ii sade bine hula si barfitorului barfa. Parerea barfitorului despre mine nu ma caracterizeaza neaparat , iar daca unul spune ca sunt bruneta in timp ce sunt blonda nu inseamna decat ca el are ochelari fumurii sau parbrizul murdar. Insa eu stiu adevarul .
Iar aruncatul cu injurii este un sport vechi, intalnit mai ales in politica si mai putin in crestinism. Cel ce se joaca de-a " voi sunteti rai", "ba ma rai sunteti voi" nu face decat sa-si pateze cartea de vizita pe care degeaba a scris cu emfaza "dreptcredincios". Cel neimplicat vede clar de pe margine cum fiecare isi dezvaluie caracterul. Si de multe ori nu e o imagine placuta.
|
Ia lasati-ne in pace, stimata doamna, ca noi avem aici probleme serioase de rezolvat !
Asta-i bataie veche, ce stiti dumneavoastră, ăștia de "altă confesiune" ?! De 1000 de ani, în ghioage ne izbim, în săbii ne tăiem, în forumuri ne înjurăm, și încă nu s-a dat nimeni bătut, nici ereticii papistași, nici schismaticii cerularieni.
Până n-om răzbi noi să-i dovedim pe dușmani și să aflăm care-i credința a mai dreaptă, vă rugăm să stați deoparte ! Nu ne mai smintiți cu îndemnuri la blândețe creștinească, la bun simț, smerenie și alte alea.
Mai întâi trebuie să-l smerim pe "celălalt", pe dușman, apoi, dacă ne ajută Dumnezeu, ne-om smeri și noi...
Mda... Acuma, vorbind serios, m-ați făcut să-mi fie rușine. Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva. Nu doresc decât să-mi apăr Biserica, dar poate că nu găsesc întotdeauna cele mai potrivite mijloace și poate că Biserica are mai puțină nevoie să o apăr eu decât am eu nevoie să mă ocup de chestiuni mai constructive din punct de vedere spiritual. Încă o dată, îmi cer scuze.