Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Nationalitate nu prea era pe atunci(eventual cetatenie romana),din ce stiu,asa ca vorbim de popoare.In speta scitii.Cum poti demonstra ca Pavel se refera la cei din N Marii Negre si nu la cei din Dobrogea?nu se precizeaza.Se putea referi si la unii si la altii.Cum demonstram ca Apostolul Andrei nu a fost in ambele locuri?Poate lipsa unei distinctii asta arata.Este o supozitie ca si concluzia ta.Am inteles(nu sunt sigur daca am retinut corect)ca exista documente ale Papei Pius al II-lea despre primirea lui Andrei in Dobrogea http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...-Romaniei.html
Fii atent ce se spune aici>,,Sfantul Andrei a ajuns pe malurile Dunarii si a fost primit de catre o uriasa multime "inflacarata de cuvintele sale", cum scrie Papa Pius al II-lea dupa izvoarele istorice avute la indemana".
Ce ironie>un protestant cauta surse despre protectorul(Apostolul Andrei) unei tari majoritar ortodoxe(Romania) si ajunge la o sursa catolica(Papa Pius II) :) O sa caut acel document sa vad daca exista si ce spune.
Nu sunt convins ca avem o concluzie clara,din ce am mai verificat si eu.Ciudati mai sunteti si dvs ortodocsii..aveti un protector(si nu orcine)si ii cautati nod in papura daca a fost pe aici sau nu :) Categoric ortodoxismul are inca mari enigme pentru mine.
|
"pe malurile Dunarii" -cam vag, putea sa fie si in Bulgaria.
Putem sa credem ca este ocrotitorul Romaniei.
Dar si sf. Dumitrie Basarabov este ocrotirorul Bucurestiului, desi nu a trecut pe aici niciodata, cat timp era in viara.