View Single Post
Vechi 26.08.2010, 16:57:58
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Nationalitate nu prea era pe atunci(eventual cetatenie romana),din ce stiu,asa ca vorbim de popoare.In speta scitii.Cum poti demonstra ca Pavel se refera la cei din N Marii Negre si nu la cei din Dobrogea?nu se precizeaza.Se putea referi si la unii si la altii.Cum demonstram ca Apostolul Andrei nu a fost in ambele locuri?Poate lipsa unei distinctii asta arata.Este o supozitie ca si concluzia ta.Am inteles(nu sunt sigur daca am retinut corect)ca exista documente ale Papei Pius al II-lea despre primirea lui Andrei in Dobrogea http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...-Romaniei.html
Fii atent ce se spune aici>,,Sfantul Andrei a ajuns pe malurile Dunarii si a fost primit de catre o uriasa multime "inflacarata de cuvintele sale", cum scrie Papa Pius al II-lea dupa izvoarele istorice avute la indemana".

Ce ironie>un protestant cauta surse despre protectorul(Apostolul Andrei) unei tari majoritar ortodoxe(Romania) si ajunge la o sursa catolica(Papa Pius II) :) O sa caut acel document sa vad daca exista si ce spune.

Nu sunt convins ca avem o concluzie clara,din ce am mai verificat si eu.Ciudati mai sunteti si dvs ortodocsii..aveti un protector(si nu orcine)si ii cautati nod in papura daca a fost pe aici sau nu :) Categoric ortodoxismul are inca mari enigme pentru mine.
"pe malurile Dunarii" -cam vag, putea sa fie si in Bulgaria.

Putem sa credem ca este ocrotitorul Romaniei.
Dar si sf. Dumitrie Basarabov este ocrotirorul Bucurestiului, desi nu a trecut pe aici niciodata, cat timp era in viara.
Reply With Quote