View Single Post
Vechi 26.08.2010, 14:49:51
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Biserica Universală Creștină - altă rătăcire

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Domnule dumneata ai citit prima postare?

Am citit și m-am minunat de ce pot spune unii, declarați ortodocși, adică:

Citat:
Acest fir de discuție este despre Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu și despre Biserica Creștină și Universală a Lui și nu a omului ce s-a autoînscăunat peste ea (deci nu despre Biserica Catolică sau Ortodoxă sau Neoprotestantă e vorba ci despre BISERICA CREȘTINĂ UNICĂ) și este o continuare firească a firelor de discuție închise de admin (acesta și acesta) căci probabil și-au epuizat argumentele sau cineva a primit ordin de a ascunde în nisip pe Adevărul!
Dacă nu este vorba de „Biserica Catolică sau Ortodoxă sau Neoprotestantă” (nu cred că există vreo Biserică Neoprotestantă, ci culte, confesiuni, secte, cum vrei, neoprotestante), este vorba de BISERICA CREȘTINĂ UNICĂ? Care este aceasta? Vreo Biserică Ecumenică? Vreo Biserică Sincretistă care alături de opinii și convingeri creștine, mai are și un „bagaj” teoretic asimilator de prin religiile Orientului (islam, budism, confucianism), ceva cu o „reîncarnare”, „levitații”, mișcări yoga etc.?

Nu înțeleg pur și simplu care este acea BISERICA CREȘTINĂ UNICĂ. De aceea, ți-am răspuns cu Crezul ortodox. Credeam că nu-l cunoști. Iertare, dar văd că ești foarte priceput în tot ce ține de creștinism.

Citat:
Deci tu afirmi că noi ortodoxia, de aia ne numim ortodoxie că suntem mai cu moț doar pentru că suntem din Biserica Ortodoxă? Și cine ne-a dat nouă privilegiul de a putea osândi fără jenă pe alții chiar din mijlocul ei după ce ne-am autoîntronat pe noi înșine la butoane? Ca vrednici șefi de șefi...

Nu suntem mai cu moț, suntem cu Adevărul deplin, Iisus Hristos! N-am osândit pe nimeni prin redarea Simbolului de credință ortodox, singura credință cu adevărat dreaptă.
Cine se simte osândit de mine, îmi cer iertare, nu aceasta mi-a fost intenția.

Nu sunt șef, nici nu fac parte din "vrednicii șefi de șefi..."

"autoîntronat pe noi înșine la butoane?" Dă-mi voie să nu pricep, fiindcă, eu, oricum, n-am "priceput cu ce se mănâncă" nici celelalte.

Citat:
Deci dumneata pentru ce te arăți că știi să scrii Simbolul de Credință dacă îl aplici exact viceversa osândind tu ceea ce nici măcar n-ai priceput cu ce se mănâncă?
Probabil că nu înțeleg că "cu ce se mănâncă" și nici n-am cea mai mică intenție să mă amestec cu cei mari într-ale descifrării Sfintelor Scripturi și ale Sfinților Părinți.
Eu am afirmat credința cea unică care se împărtășește deplin cu Iisus Hristos.

Citat:
Te iert că nici tu nu știi ce faci...

Îți mulțumesc.

Citat:
Mulțumesc că măcar ai avut curaj să mă contrazici, că doar nici eu nu-s mai bun ca tine cu nimic, și dacă nu mă contraziceai rămâneam cu falsa impresie că-s mai bun ca tine... și nu-s mai bun fiindcă eu nici Simbolul nu-l știu scrie, iar acolo la Simbolul Credinței, unde este scris despre Iisus Hristos, mereu îmi vine să mă mărturisesc numai și numai pe mine... .
Prin redarea simbolului de credință înseamnă că te contrazic?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 26.08.2010 at 14:52:19.
Reply With Quote