View Single Post
  #6  
Vechi 26.08.2010, 05:13:13
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned
 
Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 608
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Rugăciunile sfinților

În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcați-vă cu Dumnezeu! (II Corinteni, V, 20)
Vă îmbrățișează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea luptând pentru voi în rugăciunile sale, ca să stați desăvârșiți și plini de tot ce este voința lui Dumnezeu. (Coloseni, IV, 12)
De aceea și noi, din ziua în care am auzit aceasta, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoașterea voii Lui, întru toată înțelepciunea și priceperea duhovnicească (Coloseni, I, 9)
Toate acestea sunt spuse de Sf. Apostol Pavel.
Sunt spuse de Sf. Ioan:
Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților. (Apocalipsa, V, 8)
Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului. Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. (Apocalipsa, VIII, 3-4)

Mai sunt versete destule care pomenesc de rugăciunile sfinților:
http://www.bibliaortodoxa.ro
Apreciez faptul că încercați să vă asezonați teoria cu texte biblice, însă am două observații:
1. Toți sfinții despre care pomenesc textele citate, sunt (erau la data scrierii epistolelor) sfinți în viață. Or cultul sfinților din Biserica Ortodoxă se referă la sfinții morți care chipurile ar mijloci pentru oamenii de pe pământ.
2. Cu ocazia aceasta am mai descoperit o gălușcă în versiunea ortodoxă a Bibliei:
"În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcați-vă cu Dumnezeu!" (2 Cor.5,20)
De unde și până unde a tradus ÎPSul "mijlocitori" un cuvânt care în original nu are nicio legătură cu expresia respectivă? [πρεσβεύομεν] = ambasadori, niște bătrâni distinși prin demnitate și experiență și deci învestiți cu autoritate. În NT termenul folosit pentu mijlocitor este [μεσίτης] și este atributul exclusiv al lui Iisus Hristos:

"Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus" (1 Tim.2,5)
Reply With Quote