Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 26.08.2010, 05:05:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de enculescunicoleta Vezi mesajul
Am precizat de ce: am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor. Potrivit unui articol din Legea 19/2000 (Legea Pensiilor) - la care face referire Casa de Pensii in somatia pe care mi-au trimis-o -, cu gradul II de invaliditate, care este caracterizat, NUMAI ACOLO, prin "pierderea totala a capacitatii de munca, insa fara a fi nevoie de insotitor", NU AM DREPTUL SA MUNCESC. Dar:
1) Pe Decizia mea de incadrare in gradul II de invaliditate, scrie: "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte" (!!!), iar medicul expert nu a precizat, ca in alte dati (cand nu puteam sa merg deloc, deci stateam acasa, eram chiar o povara pentru parintii mei, care s-au imbolnavit din cauza mea!), in rubrica "Recomandari profesionale", "NICIO MUNCA".

2) Potrivit Legilor si Ordonantelor de protectie a persoanelor cu handicap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448/2006), AM DREPTUL SA MUNCESC CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP, CHIAR NU MI SE IMPOZITEAZA SALARIUL SI SUNT OBLIGATA (subliniez acest lucru) SA-MI CAUT DE LUCRU.

3) Casa de Pensii mi-a precizat: daca nu sunt de acord cu somatia lor, sa contest prin Tribunal. Lucru pe care l-am si facut, insa, dupa PRIMA ETAPA, rezultatul este: "actiune nefondata, cu posiblitate de recurs". ADICA... S-AR PAREA CA EU NU AM DREPTATE, CI CASA DE PENSII, CARE MA SOMEAZA, IN CONTINUARE, SA-I PLATESC ACEA SUMA ENORMA DE CARE VORBEAM: 123.770.000 LEI VECHI. Pe care eu nu-i am si nu-i voi avea niciodata, daca nu ma va ajuta cineva, in acest sens, acordandu-mi un ajutor financiar, sponsorizandu-ma.
Multumesc mult pentru raspuns. La asa un caz trebuie un avocat bun. Mi se pare inumana situatia. Sa speram ca se va gasi cineva, care sa ajute. Iar cu ajutorul lui Dumnezeu si rugaciuni la Sf. Nicolae, marele facator de minuni, toate se pot rezolva.
Reply With Quote