Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 25.08.2010, 21:48:40
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
... cum ar fi cruciade, inchizitii, prigoniri si masacrari (uneori pana la eliminare completa) ale grupurilor de credinciosi care credeau altfel, etc. Biata biserica ... ce mult a plans cand a facut astfel de lucruri. Dar, trebuia sa le faca ... in numele lui Dumnezeu.
Îmi cer iertare că mă amestec. Nu credeam că o să ajung vreodată să iau apărarea Bisericii catolice, dar, nu credeți că este exagerat să atacați o întreagă Biserică pentru faptele unor conducători ai acesteia? Ce-ar fi să aruncăm la groapa de gunoi a istoriei poporul german pentru faptele lui Hitler, de altfel, un popor cu un cuvânt greu de spus în istoria umanității?

Criminalii nu sunt creștini ori de care parte a baricadei ar sta. Și nici pe aceștia nu suntem noi cei în măsură să-i judecăm.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.