Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Sa nu faceti greseala de a categorisi biserica anglicana ca fiind protestanta.
Este protestanta doar in sensul in care s-a despartit de jurisdictia Vaticanului, din motive pur politice; in ceea ce priveste alte aspecte, inclusiv Prezenta Reala (dupa cum rezulta si din discutia pe care o relatati mai sus) sunt cat se poate de ortodocsi. Traditie, sfinti, Liturghie, toate se regasesc, mai ales in ceea ce se numeste "high-church anglicanism".
|
Am scris in alt comentariu anterior ca biserica anglicana este considerata de unii ca fiind biserica protestanta, dar de cei mai multi este considerata biserica catolica reformata. Si de altfel, catolicii sunt sfatuiti sa mearga in astfel de biserica daca nu au una catolica traditionala in zona.
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Pe de alta parte, sa nu faceti greseala de a crede ca toti cei care studiaza scriptura stiu cum sta treaba cu euharistia....
|
Foarte adevarat. Eu ma refeream la dogmele lor, pentru ca au si ei dogme si au si scoli de religie. Acolo asa invata, si mai apoi la fel ii invata si pe credinciosi. Si cum credinciosii au o singura carte de citit, este mai usor pentru ei, fata de ortodocsi care trebuie sa citeasca din mai multe carti ca sa se lamureasca cum sta treaba cu ortodoxia. Acum bine-nteles ca sunt si la ei din cei care nu se omoara cu cititul, nici macar al Bibliei, dar nu acestia sunt referinta atunci cand afirmam ceva despre biserica lor.